понеделник, 15 юни 2015 г.

ПИЛЕШКИ КРИЛЦА НА ФУРНА




ПРОДУКТИ:

1 КГ.ПИЛЕШКИ КРИЛЦА /СВИНСКИ РЕБРА/
СОЛ
ЧЕРЕН ПИПЕР
СУХ ЧЕСЪН
ПОДПРАВКА ЗА ПИЛЕ
500 МЛ.БИРА

ОЩЕ ЗА ГЛАЗУРА:

200 ГР.КЕТЧУП
3 С.Л.ЛИМОНОВ СОК /СВЕЖ/
2 С.Л.КАФЯВА ЗАХАР

ПРИГОТВЯНЕ:

В ТАВА ЗА ПЕЧЕНЕ ОСОЛЕТЕ КРИЛЦАТА ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ.ПОРЪСЕТЕ С ЧЕР ПИПЕ,ПОДПРАВКА ЗА ПИЛЕ И СУХ ЧЕСЪН НА ВКУС.ДОБАВЕТЕ 500 МЛ.БИРА /ЛЕКО СИПВАЙТЕ ОТСТРАНИ НА ТАВАТА/.ПОКРИЙТЕ С ФОЛИО ТАВАТА И ПЕЧЕТЕ НА 220 ГРАДУСА 1 ЧАС.ИЗВАДЕТЕ ТАВАТА ОТ ФУРНАТА.ВНИМАТЕЛНО ОТДЕЛЕТЕ СОСА ОТ КРИЛЦАТА.СИПЕТЕ ГО В ПОДХОДЯЩ СЪД ЗА КОТЛОНА.ДОБАВЕТЕ КЪМ НЕГО КЕТЧУП,ЗАХАР,И ПРЕСЕН ЛИМОНОВ СОК.ВАРЕТЕ ДО ИЗПАРЯВАНЕ НА ПОЛОВИНАТА ОТ КОЛИЧЕСТВОТО НА ГЛАЗУРАТА/НА СИЛЕН ОГЪН 7-8 МИН./ПОЛУЧЕНАТА ГЛАЗУРА ВЪРНЕТЕ В ТАВАТА С КРИЛЦАТА.ХУБАВО ГИ НАТОПЕТЕ В НЕЯ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ.ВЪРНЕТЕ ТАВАТА ВЪВ ФУРНАТА НА 220 ГРАДУСА,НО ПРЕМЕСТЕТЕ РЕШЕТКАТА НА ФУРНАТА КОЛКОТО Е ВЪЗМОЖНО ПО-БЛИЗО ДО РЕОТАНИТЕ НА ФУРНАТА.ЗАПЕЧЕТЕ ЗА КРАТКО.

МОЖЕТЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ И СВИНСКИ РЕБРА ВМЕСТО ПИЛЕШКИ КРИЛЦА.СЛЕД КАТО НАПРАВИТЕ ГЛАЗУРАТА МОЖЕ ДА ГИ ЗАПЕЧЕТЕ И НА СКАРА ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/






















6 коментара:

  1. Невероятно апетитни! Ще опитам непременно! Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ви,но имат само един недостатък,бързо свършват.

    ОтговорИзтриване
  3. Скъпа, Ваня . Искам да попитам с какво мога да заместя бирата ?

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...