петък, 5 юни 2015 г.

ХЛЕБЧЕТА "БАНАНЧЕТА" И ГЪБЕНА ТОПЕНИЦА





ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТО-16 БР.

850-900 ГР.БРАШНО
300 МЛ.ВОДА
300 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
1 С.Л.СОЛ
50 МЛ.ОЛИО
1 ЯЙЦЕ
7 ГР.СУХА МАЯ
1 Ч.Л.ЗАХАР

ОЩЕ:

2 С.Л.БРАШНО
1 С.Л.СОЛ
ВОДА ЗА ГЪСТА КАША

ПРОДУКТИ ЗА ГЪБЕНА ТОПЕНИЦА:

1 С.Л.МАСЛО
500 ГР.ПРЕСНИ ГЪБИ
400 МЛ.СМЕТАНА ЗА ГОТВЕНЕ
1 С.Л.БРАШНО
1 СКИЛИДКА ЧЕСЪН
ВЕГЕТА
СОЛ НА ВКУС
ЧЕР ПИПЕР НА ВКУС

ПРИГОТВЯНЕ НА ХЛЕБЧЕТА:

Замесите тесто от изброените продукти.Втасва окол 1 час.Разделете тестото на 16 равни части и оформете хубави топчета.Оставете ги за 15 мин.Всяко топче разточете  на млък правоъгълник.Завивате на руло.Подпъхнете леко двата края.Редете в тава с леко извита форма,като на бананче.Направете по същия начин и останалите бананчета.Оставете ги за 15 мин.През това време направете гъста каша от брашно,сол и вода /по-гъста от палачинково тесто/.В/у всяко бананче  правете по две линии.Печете веднага във фурна на 170 градуса.

ПРИГОТВЯНЕ НА ТОПЕНИЦА:

Измити и нарязани гъби на полумесеци се запържват с масло и ситно нарязана скилидка чесън.След като се изпари водата от гъбите и леко се зачервят,сипвате готварска сметана с 1 с.л.брашно.Добавете подправки на вкус.След завиране варете соса 5 мин.Ако желаете може да добавите изпържено пилешко месо на малки парченца.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА

https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1610708015835982/?notif_t=group_comment


















Хлебчета извор Кулинарика.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...