понеделник, 27 юли 2015 г.

НАТУРАЛЕН СОК ОТ МОРКОВИ,ЯБЪЛКИ И ПРАСКОВИ































ПРОДУКТИ:

1 КГ. МОРКОВИ /ОЧИСТЕНИ И НАРЯЗАНИ НА СИТНО ЗА БЪРЗО СВАРЯВАНЕ/
2 КГ. ЯБЪЛКИ ИЛИ КРУШИ /ОБЕЛЕНИ И НАРЯЗАНИ НА ЧЕТВЪРТИНИ/
1 КГ. ПРАСКОВИ ИЛИ КАЙСИИ /ОЧИСТЕНИ ОТ КОСТИЛКАТА И НАРЯЗАНИ НА ЧЕТВЪРТИНИ/
800 ГР.ЗАХАР
40 ГР.ЛИМОНТОЗУ
ВОДА

12-13 ШИШЕТА ОТ 1 Л.

ПРИГОТВЯНЕ:

ВЪВ ФУРНАТА НА 100 ГРАДУСА СЛОЖЕТЕ ШИШЕТАТА ДА СЕ СТЕРИЛИЗИРАТ.
КАПАЧКИТЕ НА ШИШЕТАТА СЛОЖЕТЕ В СЪД НА КОТЛОНА С ВОДА ДА СЕ ИЗВАРЯТ.

В ГОЛЯМ СЪД НА КОТЛОНА СЛОЖЕТЕ МОРКОВИ С 1,5 Л.ВОДА.СЛЕД КАТО ОМЕКНАТ ЛЕКО МОРКОВИТЕ ДОБАВЕТЕ ЯБЪЛКИ.ВАРЕТЕ ДО ПЪЛНО СВАРЯВАНЕ НА МОРКОВИТЕ.КЪМ КРАЯ НА ВАРЕНЕТО ДОБАВЕТЕ И ПРАСКОВИ.ВАРЕТЕ ОЩЕ 2-3 МИН.ИЗВАДЕТЕ СВАРЕНИТЕ ПЛОДОВЕ И ГИ ПАСИРАЙТЕ.В СИРОПА КОЙТО СА ВРЕЛИ ПЛОДОВЕТЕ ДОБАВЕТЕ ЗАХАР И ОЩЕ ВОДА ДО ПОЛУЧАВАНЕ НА 8 Л.ТЕЧНОСТ.КЪМ ЗАХАРНАТА СМЕС ДОБАВЕТЕ И ХУБАВО ПАСИРАНИТЕ ПЛОДОВЕ.СЛЕД ЗАВИРАНЕ ВАРЕТЕ 15 МИН.ПО ВРЕМЕ НА ВАРЕНЕТО СЕ ОБРАЗУВА ПЯНА.ОБИРАЙТЕ Я.НАКРАЯ ДОБАВЕТЕ И ЛИМОНТОЗУ.ВАРЕТЕ ОЩЕ 2-3 МИН И МАХНЕТЕ СОКА ОТ КОТЛОНА.
ОЩЕ ТОПЪЛ СИПВАТЕ  СОКА В ТОПЛИТЕ ШИШЕТА И ЗАТВАРЯТЕ С КАПАЧКИТЕ.
ТОПЛИТЕ ШИШЕТА ВЪРНЕТЕ ВЪВ ФУРНА НА 100 ГРАДУСА ЗА 30 МИН.
ИЗВАДЕТЕ ШИШЕТАТА И ГИ ЗАВИЙТЕ С  ДЕБЕЛО ОДЕАЛО И ОСТАВЕТЕ ДА ИЗСТИВАТ ПОСТЕПЕННО ТАКА ЗАВИТИ.
ТОВА ИЗСТУДЯВАНЕ МОЖЕ ДА ТРАЕ И ДВА ДЕНА,НО ПЪК ЗАТОВА СОКА МОЖЕ ДА СЕ СЪХРАНЯВА И ГОДИНА АКО ГО ДЪРЖИТЕ НА ТЪМНО И ХЛАДНО МЯСТО.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/




















2 коментара:

  1. Уаааау! Благодаря ти за страхотната рецепта! Освен на мен, ще хареса много и на сина ми! Хубав ден :) !

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...