понеделник, 3 август 2015 г.

ПОРТОКАЛОВИ КОРИЧКИ





ПРОДУКТИ:

4 БР.ПОРТОКАЛА

300 ГР.ЗАХАР
250 МЛ.ВОДА

ОЩЕ:

ЗАХАР ЗА ОВАЛВАНЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

ИЗМИЙТЕ МНОГО ДОБРЕ И ОБЕЛЕТЕ ПОРТОКАЛИ.НАРЕЖЕТЕ КОРАТА НА ТЪНКИ ЛЕНТИ 0,5 ММ.
СЛОЖЕТЕ ГИ НА КОТЛОНА С МАЛКО ТОПЛО ВОДА ДО ЗАВИРАНЕ.ПРЕЦЕДЕТЕ И НАЛЕЙТЕ ОТНОВО ТОПЛА ВОДА.ТАКА ТРИ ПЪТИ ДО ЗАВИРАНЕ.
НАПРАВЕТЕ СМЕС НА КОТЛОНА ОТ ЗАХАР И ВОДА.СЛЕД КАТО ЗАВРИ СЛОЖЕТЕ ИЗЦЕДЕНИТЕ КОРИЧКИ.ВАРЕТЕ 45 МИН.ИЛИ ДО ПЪЛНО СГЪСТЯВАНЕ НА ЗАХАРНИЯ СИРОП.ИЗВАДЕТЕ ГИ В/У ХАРТИЯ ЗА ПЕЧЕНЕ ПОРЪСЕНА СЪС ЗАХАР.ВЕДНАГА ЕДНА ПО ЕДНА КОРИЧКА ОВАЛВАТЕ В ЗАХАР.ОСТАВЕТЕ ГИ 5-6 ЧАСА ДА СЕ СУШАТ. СЛЕД ТОВА ГИ СЛОЖЕТЕ В СЪД ХЕРМЕТИЧЕСКИ ЗАТВОРЕНИ.
МОЖЕ ДА СЕ ХАПВАТ ТАКА ИЛИ ЧУДЕСНО ДОПЪЛНЕНИЕ КЪМ СЛАДКИШИ ИЛИ ЗА ДЕКОРАЦИЯ.
ПРОБВАЙТЕ И С ЛИМОНОВИ КОРИ.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И  В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/















Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...