вторник, 1 септември 2015 г.

ЩРУДЕЛ С КРЕМ































ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:

2 ЯЙЦА
2 С.Л.ЗАХАР
300 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
1 ПАКЕТЧЕ СУХА МАЯ /7 ГР./
1 С.Л.СВИНСКА МАС /МАСЛО/
КОРАТА НА ЕДИН ЛИМОН
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР
600-630 ГР.БРАШНО

ПРОДУКТИ ЗА КРЕМ:

ЕДИН БУРКАН КОМПОТ ОТ ВИШНИ /ЧЕРЕШИ/-700 ГР.
2  ПАКЕТЧЕТА ПУДИНГ ВАНИЛИЯ /ВСЯКИ 37 ГР./
ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР
6 С.Л.ЗАХАР
ВОДА

ОЩЕ:

ГАЛЕТА
МАСЛО

ПРИГОТВЯНЕ НА ТЕСТОТО:

В ТОПЛОТО ПРЯСНО МЛЯКО РАЗТВОРЕТЕ СУХА МАЯ,1 С.Л.ЗАХАР,2 С.Л.БРАШНО И ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
РАЗБИЙТЕ СВИНСКА МАС С ОСТАНАЛА 1 С.Л.ЗАХАР,ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР, ЯЙЦА,НАСТЪРГАНА ЛИМОНОВА КОРА.ДОБАВЕТЕ ШУПНАЛАТА МАЯ И ПОСТЕПЕННО ПРЕСЯТО БРАШНО.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ ГО ДА ВТАСА.

ПРИГОТВЯНЕ НА КРЕМА:

ОТВОРЕТЕ БУРКАНА С ВИШНИ И ИЗЦЕДЕТЕ ВИШНИТЕ ОТ СИРОПА.ИЗМЕРЕТЕ КОЛКО Е КОЛИЧЕСТВОТО НА СИРОПА И ДОБАВЕТЕ ТОЛКОВА ВОДА КОЛКОТО ДА ПОЛУЧИТЕ ТЕЧНОСТ ОТ 600 МЛ.В ТОЗИ СИРОП ДОБАВЕТЕ 2 ПУДИНГА ВАНИЛИЯ,ВАНИЛОВА ЗАХАР,ЗАХАР И СЛОЖЕТЕ НА КОТЛОНА ДА ЗАВРИ.СЛЕД ЗАВИРАНЕ ВАРЕТЕ ДО СГЪСТЯВАНЕ НА КРЕМА.МАХНЕТЕ ОТ КОТЛОНА И ДОБАВЕТЕ ВИШНИТЕ.ОСТАВЕТЕ ДА ИЗСТИНЕ.

ВТАСАЛОТО ТЕСТО РАЗДЕЛЕТЕ НА 3 ЧАСТИ.ВСЯКА ЧАСТ РАЗТОЧЕТЕ НА ПРАВОЪГЪЛНА КОРА 25-35 СМ.НАМАЗВАТЕ С 1/3 ЧАСТ ОТ КРЕМА И ЗАВИВАТЕ НА РУЛО.РЕДИТЕ ЕДНО В/У ДРУГО РУЛАТА ВЪВ ФОРМА ЗА КЕКС 25-11 СМ.НАМАЗАНА С МЕКО МАСЛО И ПОСИПАНА С ГАЛЕТА.ОСТАВЕТЕ ЗА 20 МИН.И ПЕЧЕТЕ НА 180 ГРАДУСА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/




















11 коментара:

  1. Меглена левонова16 октомври 2015 г., 18:06

    Страхотно изглежда, от дълго време му се каня и най-накрая му дойде реда :) ... Ваня би ли ми казала колко време се пече приблизително .... Благодаря ти :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не съм гледала на време,но сигурно повече от 30 мин.

      Изтриване
    2. Месих в пекарна но дали там да го изпеча

      Изтриване
  2. Може ли да се използва сладко вместо крем

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  4. Друга разновидност за плънка:
    1 буркан червени коктейлни череши(или компот от вишни/череши),
    40 гр нишесте(или 1 пакетче пудинг ванилия на Dr. Oetker)
    150гр сладко от вишни.
    Оставете черешите да се отцедят добре и отделете 250-300 мл от сока. Смесете съдържанието на пакетчето пудинг с няколко лъжици от сока и сложете останалия сок да заври. След като заври, добавете пудинговата смес и оставете да заври и да се сгъсти. В готовия кисел добавете отцедените череши и конфитюра от вишни и оставете да се охлади.

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесно изглежда,както всички Ваши рецепти Ваня,ще го пробвам задължително! Редовно правя рецептите Ви и нося на работа на колегите,очаровани са, показах им сайта също,възхитени са от Вас,поздравления! Аз живея в Канада от 10г,сайта ми е много полезен :) Лек ден.
    С уважние Малинка

    ОтговорИзтриване
  6. Ваня,
    благодаря ти отново за чудесната рецепта!
    Много апетитен и ефектен щрудел с невероятен вкус!
    Може да надникнеш при мене, как се получи:
    http://lecker-mit-gerim.blogspot.de/2017/01/hefe-strudel-in-gugelhupf-form-mit-creme.html
    Сърдечни благодарности и до следващия път!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...