събота, 12 септември 2015 г.

МЪРЗЕЛИВА ПИТА С ЯБЪЛКИ




ПРОДУКТИ:

400 ГР.БРАШНО
400 ГР.ГРИС
150 ГР.ЗАХАР
1 БАКПУЛВЕР /15 ГР/

1.300 КГ.ОБЕЛЕНИ И НАСТЪРГАНИ ЯБЪЛКИ
2 ПАКЕТЧЕТА ВАНИЛОВА ЗАХАР /ОБЩО 16 ГР/
150 ГР.ЗАХАР
1 Ч.ЛКАНЕЛА /АЗ НЕ СЪМ ПОЛЗВАЛА
150 МЛ.ОЛИО

ПРИГОТВЯНЕ:

В СЪД СМЕСЕТЕ БРАШНО,ГРИС,ЗАХАР,БАКПУЛВЕР.
ОБЕЛЕНИ И НАСТЪРГАНИ ЯБЪЛКИ СМЕСЕТЕ СЪС ЗАХАР,ОЛИО,ВАНИЛОВА ЗАХАР.
В СЪД ЗА ПЕЧЕНЕ 28-18 СМ,ОБЛОЖЕН С ХАРТИЯ НА ДЪНОТО И СТЕНИ НАМАЗАНИ С ОЛИО,СЛАГАМЕ 1/3 ОТ СМЕСТА С БРАШНО.ОТ ГОРЕ СИПВАМЕ 1/2 ОТ СМЕСТА С НАСТЪРГАНИ ЯБЪЛКИ.В/У ТЯХ ВТОРИ РЕД СЪС СМЕС ОТ БРАШНО И ПОСЛЕДНАТА ЯБЪЛКОВА СМЕС.ЗАВЪРШВАМЕ СЪС СМЕСТА ОТ БРАШНО.АКО ВИ ОСТАНАЛ ЯБЪЛКОВ СОК ИЗСИПЕТЕ РАВНОМЕРНО В/У СЛАДКИША.
ПЕЧЕТЕ В ЗАГРЯНА ФУРНА НА 200 ГРАДУСА ОКОЛО 40 МИН.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/


















извор кулинарика

1 коментар:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...