сряда, 2 септември 2015 г.

БЯЛА ПИЦА




ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:

450 ГР.БРАШНО /НЕ ПОВЕЧЕ/
1/2 ПАКЕТЧЕ СУХА МАЯ /ИЛИ 4-5 ГР/
1 Ч.Л.СОЛ
220 МЛ.ВОДА
60 МЛ.ОЛИО

ЗА БЯЛ СОС:

200 МЛ.СМЕТАНА ЗА ГОТВЕНЕ
1 С.Л.МАСЛО
2 С.Л.КРЕМА СИРЕНЕ
ЧЕСЪН НА ПРАХ /ИЛИ ПАСИРАНА СКИЛИДКА ЧЕСЪН/
СОЛ ВА ВКУС

ОЩЕ:

3-4 БР.ПРЕСНИ ПЕЧУРКИ
5-6 БР.СИТНО НАРЯЗАНИ МАСЛИНИ БЕЗ КОСТИЛКА
1/2 ГЛАВА ЛУК НАРЯЗАН НА ПОЛУМЕСЕЦИ
200 ГР.КАШКАВАЛ

РИГАН
И ДР.

ПРИГОТВЯНЕ НА ТЕСТОТО:

В ПРЕСЯТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ МАЯ,СОЛ,ОЛИО И ТОПЛА ВОДА.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.НЕ ДОБАВЯЙТЕ МНОГО БРАШНО,ЗАЩОТО АКО ПРЕКАЛИТЕ СЛЕД КАТО ГО РАЗСТИЛАТЕ В ТАВАТА ТО ЩЕ СЕ ВРЪЩА,А НЯМА ДА ОСТАВА ВЪВ ФОРМАТА КОЯТО ЖЕЛАЕТЕ.ОСТАВЕТЕ ТЕСТОТО ЗА 20 МИН.,КАТО ГО НАМАЖЕТЕ ОТ ГОРЕ С МАЛКО ОЛИО.
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ СЛОЖЕТЕ НА КОТЛОНА ГОТВАРСКА СМЕТАНА,МАСЛО,КРЕМА СИРЕНЕ,ПАСИРАНА СКИЛИДКА ЧЕСЪН,СОЛ НА ВКУС.ВАРЕТЕ СОСА 10 МИН.,КАТО ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ СЕ РАЗБЪРКВА.

СЛОЖЕТЕ МЕКОТО ТЕСТО В ТАВА 26-28 СМ.С РЪКА РАЗСТЕЛЕТЕ РАВНОМЕРНО ТЕСТОТО ПО ЦЯЛОТО ДЪНО И ПО СТЕНИТЕ НА ТАВАТА.СИПЕТЕ В/У НЕГО ЦЯЛОТО КОЛИЧЕСТВО СОС.ПОСИПЕТЕ СОСА С ПОЛОВИНАТА ОТ КАШКАВАЛА.В/У КАШКАВАЛА НАРЕДЕТЕ ГЪБИ,ЛУК,МАСЛИНИ И ПОСИПВАТЕ С ОСТАНАЛА ЧАСТ ОТ КАШКАВАЛА.В/У КАШКАВАЛА ПОРЪСЕТЕ РИГАН ИЛИ ДРУГИ ПОДПРАВКИ ПО ВАШЕ ЖЕЛАНИЕ.ПЕЧЕТЕ НА 200 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/


















Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...