петък, 11 септември 2015 г.

ЛИМОНОВИ СЛАДКИ




ПРОДУКТИ ЗА 13 БР.СЛАДКИ:

60 ГР.МАСЛО НА СТАЙНА ТЕМПЕРАТУРА
120 ГР.ЗАХАР
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР
1 ЯЙЦЕ
КОРАТА НА 1 ЛИМОН
1 С.Л.ЛИМОНОВ СОК
150 ГР.БРАШНО
1/2 ПАКЕТЧЕ БАКПУЛВЕР
НА ВЪРХА НА НОЖА СОДА БИКАРБОНАТ
НА ВЪРХА НА НОЖА СОЛ

ОЩЕ:

50 ГР.ПУДРА ЗАХАР ЗА ОВАЛВАНЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

РАЗБИЙТЕ С МИКСЕР МАСЛО,ЗАХАР И ВАНИЛОВА ЗАХАР.ДОБАВЕТЕ ЯЙЦЕ, 1 С.Л.СОК ОТ ЛИМОН И НАСТЪРГАНА КОРА НА ЕДИН ЛИМОН.КЪМ ПОЛУЧЕНАТА СМЕС ДОБАВЕТЕ /БЕЗ МИКСЕР/И ПОСТЕПЕННО БРАШНО СМЕСЕНО С БАКПУЛВЕР,СОДА И СОЛ.ОТ ПОЛУЧЕНОТО ТЕСТО ПРАВЕТЕ МАЛКИ ТОПЧЕТА КОЛКОТО ОРЕХ.ОВАЛВАЙТЕ В ПУДРА ЗАХАР И РЕДЕТЕ В ТАВА С ХАРТИЯ.ПЕЧЕТЕ НА 180 ГРАДУСА ОКОЛО 13 МИН.

ПРЕПОРЪЧВАМ ДА НАПРАВИТЕ ДВОЙНА ДОЗА!

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/















ИЗВОР КУЛИНАРИКА

2 коментара:

  1. Вчера направих тези сладки и не се получиха...Станаха много разляти в тавата, спазих рецептата и указанията, но нищо. Прибавих още брашно към останалата смес, но пак се разляха и станаха твърди :( За първи път Ваша рецепта не ми се получи. Всичко останало е било повече от страхотно.

    ОтговорИзтриване
  2. Изпробвах рецептата и сладките ми се разляха, станаха тънки и хрупкави. Каква може да е причината? Тестото трябва ли предварително да престои в хладилника ?

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...