сряда, 23 септември 2015 г.

ПОСТНО ГРАВЧЕ НА ТАВЧЕ




ПРОДУКТИ ЗА 2 ПОРЦИИ

500 ГР.СВАРЕН БОБ
300 МЛ.ОТ ВОДАТА КЪДЕТО Е ВРЯЛ БОБА
2 С.Л.ДОМАТЕНО ПЮРЕ
2 СРЕДНИ ГЛАВИ ЛУК
1 С.Л.ЧЕРВЕН ПИПЕР
ОЛИО
СОЛ
ВЕГЕТА
ЧЕР ПИПЕР
ДАФИНОВ ЛИСТ
1 СКИЛИДКА ЧЕСЪН

ПРИГОТВЯНЕ:

СВАРЕТЕ БОБА,КАТО ХВЪРЛИТЕ ПЪРВАТА ВОДА СЛЕД ЗАВИРАНЕ.
ИЗЦЕДЕТЕ БОБА ОТ ВОДА И ОТ НЕЯ СИ ЗАПАЗЕТЕ 300 МЛ.
В СЪД НА КОТЛОНА ЗАПЪРЖВАТЕ ДО ЗЛАТИСТО,НО НА БАВЕН ОГЪН ДВЕ ГЛАВИ ЛУК.СЛЕД ТОВА ДОБАВЕТЕ 1 С.Л.ЧЕРВЕН ПИПЕР,РАЗБЪРКВАТЕ НЕКА СЕ ЗАПЪРЖИ ЗА СЕКУНДИ.ДОБАВЕТЕ ИЗЦЕДЕНИЯ БОБ,ДОМАТЕНО ПЮРЕ,СОЛ,ЧЕР ПИПЕР,ДАФИНОВ ЛИСТ И СИТНО НАРЯЗАНА СКИЛИДКА ЧЕСЪН.РАЗБЪРКАЙТЕ ОТНОВО И ДОБАВЕТЕ ВОДАТА ОТ ВАРЕНИЯ БОБ.СЛЕД КАТО ЗАВРИ СИПЕТЕ В СЪД ЗА ПЕЧЕНЕ /СТРАХОТНО СТАВА В ГЛИНЕН/ И ЗАПАЧЕТЕ ВЪВ ФУРНАТА НА 200 ГРАДУСА ОКОЛО 40 МИН.

ЗАПОВЯДАЙТЕ  В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/














1 коментар:

  1. Това си е пържен боб,яхния както й да го погледнеш.Така си запържвам боба след като съм го сварила с лук,морков и чушка,но слагам и 2с.л брашно като запържвам лука,за да се сгъсти. Супер е .

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...