понеделник, 14 септември 2015 г.

РУЛО С КОКОС И ШОКОЛАД




ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:

250 ГР.БРАШНО
25 ГР.ПРЯСНА МАЯ
50 ГР.ПУДРА ЗАХАР
50 ГР.РАЗТОПЕНО МАСЛО
80 МЛ.ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО
1 ЯЙЦЕ
ЩИПКА СОЛ

ПРОДУКТИ ЗА ПЛЪНКА:

150 ГР.ШОКОЛАД

ЗА КОКОСОВА ПЛЪНКА:

120 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
70 ГР.ЗАХАР
20 ГР.МАСЛО
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР /8 ГР/
100 ГР.КОКОСОВИ СТЪРГОТИНИ

ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

В ПРЕСЯТОТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ СОЛ,ПУДРА ЗАХАР,РАЗТОПЕНО МАСЛО,ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ И ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО В КОЕТО СТЕ РАЗТВОРИЛИ МАЯ /БЕЗ ДА ШУПВА/.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ ГО 20 МИН.ДА СИ ПОЧИНЕ.СЛЕД ТОВА ГО УВИЙТЕ В СТРЕЧ ФОЛИО И ОСТАВЕТЕ В ХЛАДИЛНИК ЗА ОКОЛО 4 ЧАСА,А МОЖЕ И ЗА ЦЯЛА НОЩ.
КОГАТО РЕШИТЕ ДА РАБОТИТЕ С ТЕСТОТО ГО ИЗВАДЕТЕ 30 МИН.ПРЕДИ ТОВА.
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ СИ НАПРАВЕТЕ КОКОСОВА ПЛЪНКА,КАТО СЛОЖИТЕ НА КОТЛОНА ПРЯСНО МЛЯКО,ЗАХАР И МАСЛО.ТРЯБВА САМО ДА СЕ ЗАТОПЛИ, КОЛКОТО ДА МОЖЕ ДА СЕ РАЗТОПИ МАСЛОТО И ЗАХАРТА.МАХНЕТЕ ОТ  КОТЛОНА И ДОБАВЕТЕ КОКОСОВИ СТЪРГОТИНИ.ПОЛУЧЕНАТА СМЕС ОСТАВЕТЕ ДА ИЗСТИВА ДО РАЗТОЧВАНЕ НА ТЕСТОТО.
В/У ХАРТИЯ ЗА ПЕЧЕНЕ РАЗТОЧЕТЕ НА 0,5 ММ.ТЕСТОТО В ЕЛИПСОВИДНА ФОРМА.НАРЕЖЕТЕ ПО НАЧИНА НА СНИМКАТА.СЛОЖЕТЕ В СРЕДАТА НА ТЕСТОТО ПАРЧЕ ШОКОЛАД ЗА ДА СЕ ОРИЕНТИРАТЕ ДО КЪДЕ ТРЯБВА ДА РЕЖИТЕ ЛЕНТИТЕ.В СРЕДАТА НА ТЕСТОТО СЛОЖЕТЕ КОКОСОВАТА ПЛЪНКА И В/У НЕЯ ШОКОЛАДА.СПЛЕТЕТЕ РУЛОТО ПО НАЧИНА СНИМКИТЕ.НАМАЖЕТЕ С ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ И ПЕЧЕТЕ НА 180 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

























1 коментар:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...