петък, 11 септември 2015 г.

БАГЕТИ






























ПРОДУКТИ:

550 ГР.БРАШНО
1 ЯЙЦЕ
20 ГР.МАЯ
200 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
60 МЛ.ВОДА
1 С.Л.ЗАХАР
1 Ч.Л.СОЛ
20 ГР.МАСЛО /ИЛИ ОЛИО/

ОЩЕ:

1 ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ
СУСАМ ЗА ПОРЪСВАНЕ
50 ГР.МАСЛО

ПРИГОТВЯНЕ:

В ПРЕСЯТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ СОЛ,ЗАХАР,НАТРОШЕНА МАЯ,ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО,ТОПЛА ВОДА,ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ,РАЗТОПЕНО МАСЛО /ИЛИ ОЛИО/.ЗАМЕСЕТЕ ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ ВЪВ ФУРНАТА НА ТОПЛО ЗА 1 ЧАС.ВТАСАЛОТО ТЕСТО РАЗДЕЛЕТЕ НА ДВЕ ЧАСТИ.ВСЯКА ЧАСТ РАЗТОЧЕТЕ НА ПРАВОЪГЪЛНА КОРА.НАМАЖЕТЕ С МЕКО МАСЛО И СГЪНЕТЕ ПО НАЧИНА НА СНИМКИТЕ.СЛОЖЕТЕ И ДВЕТЕ ЧАСТИ В ХЛАДИЛНИКА ЗА 15 МИН.ОТНОВО ВСЯКА ЧАСТ РАЗТОЧВАТЕ НА ПРАВОЪГЪЛНА КОРА,НАМАЗВАТЕ С МАСЛО И НАВИВАТЕ НА РУЛО.РЕДИТЕ ДВЕТЕ РУЛА В ТАВАТА НА ФУРНАТА С ХАРТИЯ.ВЕДНАГА НАМАЗВАТЕ С ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ,ПОСИПВАТЕ ОБИЛНО СЪС СУСАМ И ПРАВИТЕ РАЗРЕЗИ НА КОСО ПО ЦЯЛАТА ДЪЛЖИНА НА РУЛАТА.ОСТАВЕТЕ ГИ 30 МИН.ДА ВТАСВАТ И ПЕЧЕТЕ НА 210 ГРАДУСА.ВЪВ ФУРНАТА СЛОЖЕТЕ СЪД С ВОДА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
























2 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...