вторник, 8 септември 2015 г.

ПИТКИ С КИСЕЛО МЛЯКО И КАШКАВАЛ





ПРОДУКТИ:

550 ГР.БРАШНО /НЕ ПОВЕЧЕ/
1 ЯЙЦЕ
250 МЛ.ТОПЛА ВОДА
25 ГР.МАЯ
3 С.Л.ОЛИО
1Ч.Л.ЗАХАР
1 Ч.Л.СОЛ

ОЩЕ ЗА НАМАЗВАНЕ:

100 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
1 ЯЙЦЕ
1 С.Л.ОЛИО
СОЛ
100 ГР.КАШКАВАЛ
ПОДПРАВКИ /РИГАН,ЧУБРИЦА,ЕДРО СМЛЯН ЧЕРВЕН ПИПЕР И ДР.ПО ВАШ ВКУС/

ПРИГОТВЯНЕ:

РАЗТВОРЕТЕ В ТОПЛА ВОДА МАЯ,ЗАХАР И 2 С.Л.БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В ПРЕСЯТОТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ СОЛ,ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ,ОЛИО,И ШУПНАЛАТА МАЯ.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО,ЛЕПЯЩО ТЕСТО И ГО ОСТАВЕТЕ ДА ВТАСА/ОКОЛО 30 МИН./.
ВТАСАЛОТО ТЕСТО РАЗДЕЛЕТЕ НА 9 РАВНИ ЧЕСТИ /100 ГР/.ВСЯКО ВСЯКА ЧАСТ ОФОРМЕТЕ НА ТОПЧЕ,КОЕТО ПРИТИСКАТЕ С ВЪРХА НА ПРЪСТИТЕ СИ ДА СЕ РАЗШИРИ.РЕДЕТЕ ПИТКИТЕ В ТАВАТА НА ФУРНАТА ПОКРИТА С ХАРТИЯ.НАПРАВЕТЕ СМЕС ОТ РАЗБИТО ЯЙЦЕ С КИСЕЛО МЛЯКО,ОЛИО И СОЛ НА ВКУС.С ТАЗИ СМЕС НАМАЖЕТЕ ВСЯКА ПИТКА.ПОРЪСЕТЕ С НАСТЪРГАН КАШКАВАЛ НА ЕДРО И ПОДПРАВКИ.ПЕЧЕТЕ НА 200 ГРАДУСА ДО ХРУПКАВА КОРИЧКА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

















ИЗВОР КУЛИНАРИКА

3 коментара:

  1. 25гр мая? Голямо пакетче суха е 11гр.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ползвах прясна (на кубчета замразена) половин :)

      Изтриване
  2. Много добри! Благодаря за страхотните идеи. Следвам те без никакви притеснения :)

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...