вторник, 15 септември 2015 г.

КАРФИОЛ НА ФУРНА





ПРОДУКТИ:

1,5 КГ.КАРФИОЛ /1 СРЕДНА ГЛАВА/

200 ГР.ДОМАТЕНО ПЮРЕ
2 С.Л.ОЛИО
СКИЛИДКА ЧЕСЪН
1 С.Л.МЕД
ЧЕР ПИПЕР
СОЛ НА ВКУС

400 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
2 С.Л.МАСЛО
3 С.Л.ОЛИО
1 С.Л.БРАШНО
СОЛ
ЧЕР ПИПЕР
 ЖЪЛТЪК

100 ГР.НАСТЪРГАН КАШКАВАЛ

ПРИГОТВЯНЕ:

СЛОЖЕТЕ В ГОЛЯМА ТЕНДЖЕРА ВОДА С МАЛКО СОЛ НА КОТЛОНА ДА ЗАВРИ.
ОЧИСТЕТЕ И ИЗМИЙТЕ КАРФИОЛА.НАПРАВЕТЕ ГО НА РОЗИЧКИ.ПУСНЕТЕ ГИ ВЪВ ВРЯЩАТА ВОДА ЗА 5 МИН.ИЗВАДЕТЕ ГИ В ГЕВГИР.
В СЪД НА КОТЛОНА СЛОЖЕТЕ ДОМАТЕНО ПЮРЕ,ОЛИО,СОЛ,ЧЕР ПИПЕР,МЕД И ПАСИРАНА СКИЛИДКА ЧЕСЪН.ВАРЕТЕ СОСА 5 МИН.
В ДРУГ СЪД НА КОТЛОНА СЛОЖЕТЕ МАСЛО И ОЛИО.В НЕГО ДОБАВЕТЕ БРАШНО И ИЗПЪРЖЕТЕ ДО ЗЛАТИСТО.ДОБАВЕТЕ И ПРЯСНО МЛЯКО,СОЛ,ЧЕР ПИПЕР НА ВКУС.ВАРЕТЕ СОСА ДО СГЪСТЯВАНЕ.ОТСТРАНЕТЕ ОТ КОТЛОНА И ДОБАВЕТЕ ЖЪЛТЪК.
В СЪД ЗА ПЕЧЕНЕ С МАЛКО ОЛИО,НАРЕДЕТЕ РОЗИЧКИТЕ КАРФИОЛ.В/У ВСЯКА СИПВАТЕ ПО-МАЛКО ОТ ДОМАТЕНИЯ СОС И ЗАЛИВАТЕ СЪС СОСА БЕШАМЕЛ.ПОСИПВАТЕ С НАСТЪРГАН КАШКАВАЛ И ПЕЧЕТЕ НА 200 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТА КОРИЧКА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/






















Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...