понеделник, 21 септември 2015 г.

БАВАРСКИ ХЛЕБЧЕТА































ПРОДУКТИ:

550-600 ГР.БРАШНО
1 ПАКЕТЧЕ СУХА МАЯ ЗА 500 ГР.БРАШНО
350 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
1 С.Л.ЗАХАР
1 Ч.Л.СОЛ
50 ГР.МАСЛО

ОЩЕ:

1,5 Л.ВОДА
2 С.Л.СОДА БИКАРБОНАТ

МИКС СЕМЕНА

ПРИГОТВЯНЕ:

СЛОЖЕТЕ ПОЛОВИНАТА ОТ ПРЯСНОТО МЛЯКО С МАСЛО НА КОТЛОНА.СЛЕД КАТО СЕ РАЗТОПИ МАСЛОТО МАХНЕТЕ ОТ КОТЛОНА И ДОБАВЕТЕ ОСТАНАЛОТО ПРЯСНО МЛЯКО.ПО ТОЗИ НАЧИН РАЗХЛАЖДАТЕ МЛЯКОТО С МАСЛОТО ДО НОРМАЛНА ТЕМПЕРАТУРА ЗА МЕСЕНЕ.ДОБАВЕТЕ СМЕСТА В СМЕСЕНО БРАШНО СЪС СУХА МАЯ,СОЛ И ЗАХАР.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ ГО ДА ВТАСА НА ТОПЛО.
ВТАСАЛОТО ТЕСТО РАЗДЕЛЕТЕ НА 10 РАВНИ ЧАСТИ.ВСЯКА НАПРАВЕТЕ НА ФИТИЛ 40 СМ.ОФОРМЕТЕ ПО НАЧИНА НА СНИМКАТА ПО НА ДОЛУ.ОФОРМЕНИТЕ ХЛЕБЧЕТА ПУСКАТЕ  ВЪВ ВРЯЩА ВОДА СЪС СОДА БИКАРБОНАТ ЗА ОКОЛО 30 СЕК.ВАДЕТЕ ГИ В/У ЧИСТА КУХНЕНСКА КЪРПА.СЛЕД ТОВА ГИ ПРЕХВЪРЛЕТЕ В ТАВА С ХАРТИЯ,НАМАЗАНА ЛЕКО С ОЛИО.ПО ЖЕЛАНИЕ ПОРЪСЕТЕ С МИКС СЕМЕНА.ВЕДНАГА ПЕЧЕТЕ НА 180 ГРАДУСА ДО НАСИТЕНО КАФЯВО.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

















Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...