вторник, 27 октомври 2015 г.

ПОГАЧА




ПРОДУКТИ:

550 ГР.БРАШНО
200 МЛ.ВОДА
100 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
1 ЯЙЦЕ
1/2 ПРЯСНА МАЯ /21 гр./
2 Ч.Л.ЗАХАР
1 С.Л.СОЛ
70 МЛ.ОЛИО

ПРИГОТВЯНЕ:

В ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО ДОБАВЕТЕ МАЯ,ЗАХАР И МАЛКО БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В СЪД СМЕСЕТЕ ТОПЛА ВОДА,ЯЙЦЕ,ОЛИО И ШУПНАЛАТА МАЯ.ДОБАВЯЙТЕ ПОСТЕПЕННО БРАШНО ЗА ЗАМЕСВАНЕ НА РЯДКО,МЕКО ТЕСТО.НАМАЖЕТЕ С ОЛИО И ОСТАВЕТЕ В ТОПЛА ФУРНА ЗА ОКОЛО 30 МИН.ВТАСАЛОТО ТЕСТО БЕЗ ДА ПРИМЕСВАТЕ СЛОЖЕТЕ В СЪД 28 СМ.С ХАРТИЯ ЗА ПЕЧЕНЕ НА ДЪНОТО.ЛЕКО РАЗШИРЕТЕ С ПРЪСТИ ДА СЕ РАЗШИРИ КОЛКОТО ТАВАТА.НАМАЖЕТЕ ТЕСТОТО С МАЛКО ОЛИО И НАПРАВЕТЕ РАЗРЕЗИ НА НЯКОЛКО МЕСТА.ПО ЖЕЛАНИЕ НАПРАВЕТЕ И БОРД С ВЪРХА НА ПРЪСТИТЕ НА 1,5 СМ.ОТ КРАЯ.ОСТАВЕТЕ ПИТКАТА ЗА ОЩЕ 15 МИН.И ПЕЧЕТЕ НА 180 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.
ПО ЖЕЛАНИЕ ПРЕДИ ПЕЧЕНЕ ПОСИПЕТЕ С ЕДРА МОРСКА СОЛ.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/














Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...