неделя, 4 октомври 2015 г.

КИФЛИ С МОРКОВИ





ПРОДУКТИ:

600 ГР.БРАШНО
250 ГР.СВАРЕНИ И НАСТЪРГАНИ МОРКОВИ
250 МЛ.ГАЗИРАНА ВОДА
100 МЛ.ОЛИО
50 МЛ.ТОПЛА ВОДА
1 МАЯ /42 ГР./
1 Ч.Л.ЗАХАР
1 Ч.Л.СОЛ

ОЩЕ:

ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ  /ЗА ПОСТЕН ВАРИАНТ БЕЗ НАМАЗВАНЕ/

СЛАДКА ИЛИ СОЛЕНА ПЛЪНКА ПО ВАШЕ ЖЕЛАНИЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

ОБЕЛЕТЕ И СВАРЕТЕ МОРКОВИ ВЪВ ВОДА.ОХЛАДЕТЕ ПОД СТУДЕНА ВОДА И НАСТЪРЖЕТЕ НА ДРЕБНОТО НА РЕНДЕТО.
В ТОПЛА ВОДА РАЗТВОРЕТЕ МАЯ,ЗАХАР И БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ
В ГАЗИРАНАТА ВОДА ДОБАВЕТЕ ОЛИО,НАСТЪРГАНИ МОРКОВИ,ШЕПНАЛАТА МАЯ И ПОСТЕПЕННО ДОБАВЯЙТЕ СМЕСЕНО БРАШНО СЪС СОЛ ДА ЗАМЕСВАНЕ НА МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ ТЕСТОТО ДА ВТАСА НА ТОПЛО ВЪВ ФУРНАТА.
РАЗДЕЛЕТЕ ТЕСТОТО НА ДВЕ ЧАСТИ И ОТ ВСЯКА РАЗТОЧВАТЕ КРЪГЛА,ТЪНКА КОРА,КОЯТО РАЗРЯЗВАТЕ НА 16 ЧЕСТИ.СЛОЖЕТЕ НА ВСЯКО ПАРЧЕ ИЗБРАНАТА ПЛЪНКА /ИЛИ БЕЗ КАКТО В МОЯ СЛУЧАЙ/И ЗАВИВАЙТЕ КИФЛИЧКИ.РЕДЕТЕ В ТАВАТА НА ФУРНАТА С ХАРТИЯ.ОСТАВЕТЕ ГИ ДА ВТАСАТ,НАМАЖЕТЕ С ЯЙЦЕ И ПЕЧЕТЕ НА 200 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.

ИЛИ ПРОСТО ОФОРМЕТЕ ХЛЕБЧЕТА,ПИТКИ И ДР.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/















4 коментара:

  1. Ваня,не ли малко брашното за течностите,които се слагат?

    ОтговорИзтриване
  2. Точно сега ги правя,но се наложи да сложа още брашно.
    Много лепни и не може да се разточи на кора.
    Мерките ги спазвам точно ,като меря с кухненска везна и мерителна чаша.
    Има ли проблем ,че тестото го замесих в хлебопекарна?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не мога да Ви кажа дали има разлика между хлебопекарната и месенето на ръка. Никога не съм използвала такава машина. Тук разлика грамажа на брашното може да има от морковите. Зависи колко са сочни.

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...