петък, 9 октомври 2015 г.

ДИЗМАНА





ПРОДУКТИ:

ОКОЛО 720 ГР.БРАШНО в оригинала пише 1 кг.,но за мен е прекалено много
1 МАЯ /42 ГР./
200 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
200 МЛ.ТОПЛА ВОДА
200 МЛ.ОЛИО
1 С.Л.ЗАХАР
1 С.Л.СОЛ

ЗА ПЛЪНКА:

2 СРЕДНИ ГЛАВИ ЛУК
250 ГР.КАЙМА
1 Ч.Л.ЧЕРВЕН ПИПЕР
СОЛ
ЧЕР ПИПЕР
ЧУБРИЦА
ПИКАНТИНА /ВЕГЕТА/

ЗА ЗАЛИВКА:

2 ЯЙЦА
250 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
50 МЛ.ОЛИО

ПРИГОТВЯНЕ:

В ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО РАЗТВОРЕТЕ МАЯ,ЗАХАР И 1 С.Л.БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В ПРЕСЯТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ СОЛ,ТОПЛА ВОДА,ОЛИО И ШУПНАЛАТА МАЯ.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ ГО 15 МИН.В ТОПЛА ФУРНА.
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ НАПРАВЕТЕ ПЛЪНКА.НАРЕЖЕТЕ НА СИТНО ЛУК И ГО ЗАПЪРЖЕТЕ НА БАВЕН ОГЪН ДО ЗЛАТИСТО.ДОБАВЕТЕ КАЙМА И НЕЯ ЗАПЪРЖЕТЕ.ПОРЪСЕТЕ С ПОДПРАВКИ НА ВКУС И 1 Ч.Л.ЧЕРВЕН ПИПЕР.ЗАПЪРЖЕТЕ ЗА ОЩЕ 30 СЕК. И ОТСТРАНЕТЕ ОТ КОТЛОНА.
БЕЗ ДА ПРИМЕСВАТЕ КЪСАЙТЕ ОТ ТЕСТОТО ПАРЧЕТА 65 ГР.ПРИТИСКАТЕ ДА СЕ РАЗШИРИ  И В СРЕДАТА СЛАГАТЕ ПО 1 Ч.Л.ОТ ПЛЪНКАТА.ЗАТВОРЕТЕ В КРАИЩАТА И ОФОРМЕТЕ ТОПЧЕ.РЕДЕТЕ  В ТАВА 30 СМ. ОБЛОЖЕНА С ХАРТИЯ НА ДЪНОТО, А СТЕНИТЕ НАМАЗАНИ С ОЛИО.НАПРАВЕТЕ СМЕС ОТ 2 ЯЙЦА,КИСЕЛО МЛЯКО И ОЛИО.ЗАЛЕЙТЕ ДИЗМАНАТА И Я СЛОЖЕТЕ В НЕ ЗАГРЯНА ФУРНА НА 180 ГРАДУСА.ПЕЧЕТЕ ДО ЗЛАТИСТО.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/















http://www.tuanayemek.com/2014/11/dizmana.html?spref=pi
извор.

3 коментара:

  1. След като се оформи реди да се залее не втасвали?

    ОтговорИзтриване
  2. Ваня, благодаря ти отново са чудесната рецепта.
    Напълно се доверявам на твоите рецепти, защото са абсолютно точни и наистина много вкусни!
    Направих е дизманата и всички бяха очаровани!
    Може да погледнеш как се получи:
    http://lecker-mit-gerim.blogspot.de/2016/03/hefeteig-mit-hackfleischfullung-pogaca.html
    Приятен и усмихнат ден ти желая!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...