вторник, 3 ноември 2015 г.

ПИРОЖКИ




ПРОДУКТИ:

2 ЯЙЦА
150 ГР.СИРЕНЕ ФЕТА
100 МЛ.ОЛИО
90 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
20 ГР.МАЯ
50 МЛ.ВОДА
50 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
1/2 Ч.Л.СОЛ
1 Ч.Л.ОЦЕТ
1/2 ПАКЕТЧЕ БАКПУЛВЕР
550-600 ГР.БРАШНО

ОЩЕ:

ОЛИО ЗА ПЪРЖЕНЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

СМЕСЕТЕ ПРЯСНО МЛЯКО С ВОДА  И РАЗТВОРЕТЕ МАЯ С 1 Ч.Л.ЗАХАР И 1 С.Л.БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В СЪД  ДОБАВЕТЕ ЯЙЦА,СИРЕНЕ ФЕТА,ОЛИО,КИСЕЛО МЛЯКО,СОЛ,БАКПУЛВЕР,ШУПНАЛА МАЯ,ОЦЕТ.РАЗБЪРКАЙТЕ И ДОБАВЕТЕ ПОСТЕПЕННО ТЕСТО ДО ЗАМЕСВАНЕ НА МЕКО ТЕСТО.ГОТОВОТО ТЕСТО ОСТАВЕТЕ В ХЛАДИЛНИК ЗА 1 ЧАС.
ОХЛАДЕНОТО ТЕСТО РАЗТОЧВАТЕ НА КОРА 1 СМ.РЕЖИТЕ НА ЖЕЛАНИТЕ ОТ ВАС ФОРМИ И ПЪРЖИТЕ В ОЛИО.ГОТОВИТЕ ПИРОЖКИ ВАДЕТЕ НА КУХНЕНСКА САЛФЕТКА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/










6 коментара:

  1. Чудесни пирожки и много вкусни може и с друго сирене.

    ОтговорИзтриване
  2. Ванче, идвам с благодарности. Приготвих ги, станаха чудни. Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам.Благодаря ти за пореден път.

      Изтриване
  3. Наистина страхотни на моят син са му любими Благодаря

    ОтговорИзтриване
  4. Наистина страхотни на моят син са му любими Благодаря

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8 май 2016 г., 21:25

    А може ли да се пекат вместо да се пържат?

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...