вторник, 3 ноември 2015 г.

МЕКИЦИ





ПРОДУКТИ:

2 ЯЙЦА
250 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
1/2 ПРЯСНА МАЯ /21 ГР./
1/2 ПАКЕТЧЕ БАКПУЛВЕР
1 Ч.Л.СОЛ
100 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
550 ГР.БРАШНО

ОЩЕ:

ОЛИО ЗА ПЪРЖЕНЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

СМЕСЕТЕ ЯЙЦА,КИСЕЛО МЛЯКО,И ШУПНАЛАТА МАЯ В ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО.ДОБАВЕТЕ ПОСТЕПЕННО БРАШНО СМЕСЕНО С БАКПУЛВЕР И СОЛ ДО ЗАМЕСВАНЕ НА МЕКО ТЕСТО.СЛОЖЕТЕ ТЕСТОТО В ЧИСТА КЕСИЯ ДОБРЕ НАМАЗАНА С ОЛИО.ИЗВЕДЕТЕ ВЪЗДУХА И ЗАВЪРЖЕТЕ ПО-НАГОРЕ.ОСТАВЕТЕ ТЕСТОТО ДА ПРЕНОЩУВА В ХЛАДИЛНИК.НА ДРУГИЯ ДЕН ПЪРЖЕТЕ МЕКИЦИ,КАТО КЪСАТЕ МАЛКИ ПАРЧЕТА ОТ НЕГО И РАЗШИРЯВАТЕ С ПРЪСТИ КОЛКОТО МОЖЕ ПО-ТЪНКА КОРА.ПЪРЖЕТЕ В МНОГО ОЛИО НА СРЕДНА ТЕМПЕРАТУРА.ГОТОВИТЕ МЕКИЦИ ВАДЕТЕ НА КУХНЕНСКА САЛФЕТКА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/












2 коментара:

  1. Отново лесна и сполучлива рецепта. Всички много ги харесахме. Снощи нямах мая и затова реших тази сутрин да замеся тестото. Изчаках да се надуе и резултата е перфектен. Поздрави и успешен ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте! Защо тестото ми стана много лепнещо че чак не мога да го омеся на ръка а сложих толкова брашно колкото пишеше и другите съставки по рецепта?

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...