петък, 13 ноември 2015 г.

БЪРЗА ПИЦА




Продукти:


500 гр. брашно...
20 гр. мая - 1/2 кубче
1 ч.ч. прясно мляко /200 мл./
2 яйца
8 с.л. олио

1 ч.л.сол
Замесва се тесто /маята се разтваря в хладкото млякото + много малка щипка захар, яйцата се разбиват и всичко се омесва до меко тесто/. Откъсва се топка колкото юмрук, ръцете се намазват с олио, разтегля се до някъде, поставя се в намазнена тава и се раздърпва до краищата. Пицата се намазва с доматен сок, после кашкавал и после всичко останало. Пече се на силна фурна 250-300'С за 10 мин.
Не е нужно да втасва, нито да се разточва. Количеството става горе долу за 2 тави.

Заповядайте в кулинарната група
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/













Източник БГ-МАМА

4 коментара:

  1. Здравей, Ваня! Какво може да се прави с останало тесто? Може ли да се съхранява в хладилник?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Съхранявайте в хладилник не повече от една нощ и на сутринта направете примерно, мекици.

      Изтриване
  2. Може ли да ползвам суха мая?

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...