неделя, 13 декември 2015 г.

САРМИ НА МЕТЪР





ПРОДУКТИ ЗА 6 ПОРЦИИ:

1 СРЕДНА ГЛАВА КИСЕЛО ЗЕЛЕ

500 ГР.КАЙМА /СМЕС,САМО СВИНСКА ИЛИ ТЕЛЕШКА/
1 ГЛАВА ЛУК
200 ГР.ОРИЗ
2 Ч.Л.ЧЕРВЕН ПИПЕР
СОЛ
ВЕГЕТА
ЧУБРИЦА
ЧЕР ПИПЕР

ОЩЕ:

100 МЛ.ОЛИО
2 Ч.Л.ЧЕРВЕН ПИПЕР

ДАФИНОВ ЛИСТ
200 ГР.ПУШЕНО МЕСО

ПРИГОТВЯНЕ:

КИСЕЛОТО ЗЕЛЕ СЕ РАЗДЕЛЯ НА ЛИСТОВЕ.ОТСТРАНЕТЕ ДЕБЕЛИТЕ ЖИЛКИ В НАЧАЛОТО НА ВСЕКИ ЛИСТ.СРЕДАТА НА ЗЕЛКАТА ИМА МНОГО МАЛКИ ЛИСТИ,МОЖЕ ДА ГИ ОСТАВИТЕ ЗА САЛАТА.ПРЕЦЕНЕТЕ ДАЛИ Е СОЛЕНО ИЛИ КИСЕЛО И АКО ИМА НУЖДА ГО ИЗКИСНЕТЕ ЗА 2-3 ЧАСА В ХЛАДНА ВОДА.

НАРЕЖЕТЕ ГЛАВА ЛУК НА СИТНО.ЗАПЪРЖЕТЕ В 5-6 С.Л.ОЛИО ДО ЗЛАТИСТО.ДОБАВЕТЕ КАЙМА И НЕЯ ЗАПЪРЖЕТЕ.СЛЕД ТОВА ДОБАВЕТЕ ПОДПРАВКИ ПО ВАШ ВКУС И ОРИЗ.РАЗБЪРКАЙТЕ И ДОБАВЕТЕ 2 Ч.Л.ЧЕРВЕН ПИПЕР.ЗАПЪРЖЕТЕ ЗА КРАТКО И ОТСТРАНЕТЕ ОТ КОТЛОНА.СЕГА ИДВА МОМЕНТА В КОЙТО АЗ СЛАГАМ 2 ГОЛЕМИ СКИЛИДКИ ПАСИРАН ЧЕСЪН И 100 ГР.ПУШЕНО МЕСО /В МОЯ СЛУЧАЙ ШПЕК/.АКО НЕ ЖЕЛАЕТЕ МОЖЕ ДА ПРОПУСНЕТЕ ТЕЗИ ПРОДУКТИ,НО ГИ ПРЕПОРЪЧВАМ,ПРИДАВАТ СТРАХОТЕН ВКУС!

РЕДИМ СЪРМИТЕ В ДЪЛБОКА ТАВА 23-32 СМ.
ВЗИМАТЕ ДВА ЛИСТА ЗЕЛЕ И ГИ СЛАГАТЕ ЕДИН ДО ДРУГ,КАТО ГИ ПРИХЛУПВАМЕ 2 СМ.АКО ЛИСТИТЕ СА МАЛКИ СЕ РЕДЯТ ПО 3 ЕДИН ДО ДРУГ С ПРИХЛУПВАНЕ.СЛОЖЕТЕ И ТАВАТА ПРЕД ВАС ЗА ОРИЕНТАЦИЯ.
В/У НАРЕДЕНИТЕ ЛИСТА ПО ДЪЛЖИНА СЛАГАТЕ ПО 5-6 С.Л.ОТ ПЛЪНКАТА С КАЙМА.ДВАТА КРАЯ ГИ ПРИХЛУПВАТЕ КЪМ СРЕДАТА,И ЗАВИВАТЕ НА СТЕГНАТО РУЛО.РЕДИТЕ В ТАВАТА ВСИЧКИ РУЛА ПЛЪТНО ЕДНО ДО ДРУГО.М/У РУЛАТА СЛАГАТЕ ЛИСТА ДАФИНОВ ЛИСТ И ПУШЕНО МЕСО.ПРАВИТЕ ЗАПРЪЖКА ОТ ОЛИО И ЧЕРВЕН ПИПЕР И ЗАЛИВАТЕ САРМИТЕ.НАЛИВАТЕ ТОПЛА ВОДА ДА ПОКРИЕ САРМИТЕ И ЗАТВАРЯТЕ ТАВАТА С ФОЛИО.ПЕЧЕТЕ НА 200 ГРАДУСА ОКОЛО 2 ЧАСА,КАТО НА ВСЕКИ 15-20 МИН.НАДИГАТЕ ФОЛИОТО И ДОЛИВАТЕ ВОДА ПО НЕОБХОДИМОСТ.
ГОТОВИЕ СЪРМИ ЛЕКО ЗАПЕЧЕТЕ БЕЗ ФОЛИО.ДА ВИ Е СЛАДКО.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/



























ИЗВОР КУЛИНАРИКА

1 коментар:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...