неделя, 27 декември 2015 г.

ПАМУК ПЕЧИВА С КОЛБАС И КАШКАВАЛ




ПРОДУКТИ:

250 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
1 Ч.ЛЗАХАР
1/2 КУБЧЕ ПРЯСНА МАЯ
1 ЯЙЦЕ
100 МЛ.ОЛИО
1 Ч.Л.СОЛ
500 ГР.БРАШНО

ОЩЕ:

100 ГР.МЕКО МАСЛО
150 ГР.НАСТЪРГАН КОЛБАС НА ЕДРО /аз съм използвала ситно нарязан шпек/
150 ГР. НАСТЪРГАН КАШКАВАЛ НА ЕДРО
РИГАН

1 ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ
СУСАМ

ПРИГОТВЯНЕ:

В 100 МЛ.ОТ ТОПЛОТО ПРЯСНО МЛЯКО РАЗТВОРЕТЕ МАЯ,ЗАХАР И 2 С.Л.БРАШНО.
ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В ОСТАНАЛОТО ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО ДОБАВЕТЕ ЯЙЦЕ,ОЛИО И ШУПНАЛАТА МАЯ.ПОСТЕПЕННО ДОБАВЕТЕ ПРЕСЯТО БРАШНО СМЕСЕНО СЪС СОЛ,ДО ЗАМЕСВАНЕ НА МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ В ТОПЛА ФУРНА 30 МИН.
БЕЗ ДА ПРИМЕСВАТЕ ТЕСТОТО,РАЗТОЧЕТЕ ПРАВОЪГЪЛНА ТЪНКА КОРА 0,5 СМ.НА 1/2 ОТ ТЕСТО НАМАЖЕТЕ МЕКО МАСЛО,ПОРЪСЕТЕ С НАСТЪРГАН КАШКАВАЛ,НАСТЪРГАН КОЛБАС И ПОРЪСЕТЕ С РИГАН.ПРИХЛУПЕТЕ С НЕ НАМАЗАНАТА ЧАСТ ТЕСТО.МИНАВАТ С ТОЧИЛКАТА ЛЕКО ПО ТЕСТОТО,ЗА ДА СЕ ЗАЛЕПЯТ ПРОДУКТИТЕ ЗА НЕГО.РАЗРЯЗВАТЕ НА ПРАВОЪГЪЛНИ ПАРЧЕТА ПО ВАШ ИЗБОР.НА ВСЯКО ПАРЧЕ В СРЕДАТА ПРАВИТЕ РАЗРЕЗ 3-4 СМ.ПРОМУШВАТЕ  ЕДНАТА СТРАНЕ 2 ПЪТИ ПРЕЗ ОТВОРА.РЕДЕТЕ В ТАВА С ХАРТИЯ.БЕЗ ДА ВТАСВАТ СЕ МАЖАТ С ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ.ПЕЧЕМ НА 180 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.

ЗАПОВЯДАЙТЕВ КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/























5 коментара:

  1. Ако може да споделите на 180° с вентилатор ли печете, или без.
    Аз обикновено пека питка на 170° без вентилатор и е добре. Грешка ли е, ако увелича градусите, или включа вентилатор ?!
    Благодаря предварително.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз пекох на 180 с вентилатор.Вие както си решите.

      Изтриване
  2. Чудесна рецепта!Благодаря!:)

    ОтговорИзтриване
  3. 100 мл олио ми се вижда множко,защо толкова много олио?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Има теста и с по 200 мл. олио, защо Ви притеснява това. От олио тестото става, като памук.

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...