събота, 2 януари 2016 г.

ЛИМОНОВ СЛАДКИШ





ПРОДУКТИ:

100 ГР.МЕКО МАСЛО
80 ГР.ЗАХАР
100 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
3 ЖЪЛТЪКА
СОКА НА 1 ЛИМОН /портокалов сок/
КОРАТА НА 1 ЛИМОН/портокалова кора/
200 ГР.БРАШНО
1/2 ПАКЕТЧЕ БАКПУЛВЕР

ОЩЕ:
3 С.Л.МАРМАЛАД ОТ КАЙСИИ /АЗ НЯМАХ,ИЗПОЛЗВАХ ОТ МАЛИНИ/

3 БЕЛТЪКА
100 ГР.ЗАХАР

50 ГР.ЕДРО НАРЯЗАНИ ОРЕХИ

ПРИГОТВЯНЕ:

ВКЛЮЧЕТЕ ФУРНАТА НА 200 ГРАДУСА.
РАЗБИЙТЕ МЕКО МАСЛО СЪС ЗАХАР.ДОБАВЕТЕ ПРОДУКТИТЕ В СЛЕДНИЯ РЕД:ЖЪЛТЪЦИ,ПРЯСНО МЛЯКО,ЛИМОНОВ СОК,КОРАТА НА ЛИМОН И СМЕСЕНО БРАШНО С БАКПУЛВЕР.ПОЛУЧЕНАТА СМЕС СИПЕТЕ ВЪВ ФОРМА ЗА ТОРТА 20 СМ.С ХАРТИЯ НА ДЪНОТО.ПЕЧЕТЕ 20 МИН.В ЗАГРЯНА ФУРНА.
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ РАЗБИЙТЕ БЕЛТЪЦИ СЪС ЗАХАР.НАРЕЖЕТЕ ОРЕХИ НА СИТНО.
ИЗВАДЕТЕ НА ПОЛОВИНА ИЗПЕЧЕНИЯ СЛАДКИШ.НАМАЖЕТЕ С МАРМАЛАД И СИПЕТЕ РАЗБИТИТЕ БЕЛТЪЦИ.ВЪРНЕТЕ ВЪВ ФУРНАТА ЗА ОЩЕ 15 МИН,КАТО Я НАМАЛИТЕ НА 170 ГРАДУСА.ГОТОВИЯ СЛАДКИШ ИЗВАДЕТЕ ОТ РИНГА.ОЩЕ ТОПЪЛ НАРЕЖЕТЕ НА ЖЕЛАНИТЕ ОТ ВАС ПАРЧЕТА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/


























Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...