събота, 9 януари 2016 г.

"БЯЛ ШОКОЛАДОВ СЪН"






























ПРОДУКТИ ЗА БЛАТА:

2 ГОЛЕМИ ИЛИ 3 МАЛКИ ЯЙЦА
120 ГР.ЗАХАР
КОРАТА НА  1 ПОРТОКАЛ
200 ГР.СМЛЕНИ ЛЕШНИЦИ /БАДЕМИ,ОРЕХИ/
1 С.Л.КАКАО

ЗА КРЕМА:

3 ЖЪЛТЪКА
500 МЛ.ПОДСЛАДЕНА СЛАДКАРСКА СМЕТАНА
200 ГР.БЯЛ ШОКОЛАД

ЗА ДЕКОРАЦИЯ:

100 ГР.БЯЛ ШОКОЛАД
ПЛОДОВЕ ПО ИЗБОР

ПРИГОТВЯНЕ:

ВКЛЮЧЕТЕ ФУРНАТА НА 180 ГРАДУСА
РАЗБИЙТЕ ЯЙЦА СЪС ЗАХАР ДО ПОБЕЛЯВАНЕ.ДОБАВЕТЕ НАСТЪРГАНА ПОРТОКАЛОВА КОРА,СМЛЕНИ ЛЕШНИЦИ,КАКАО И РАЗБЪРКАЙТЕ БЕЗ МИКСЕР.ПОЛУЧЕНАТА СМЕС СИПЕТЕ ВЪВ ФОРМА ЗА ТОРТА 20 СМ.,НА ДЪНОТО С ХАРТИЯ.ПЕЧЕТЕ В ЗАГРЯНА ФУРНА ДО СУХА КЛЕЧКА /ОКОЛО 15 МИН./.ГОТОВИЯ БЛАТ БЕЗ ДА ВАДИТЕ ОТ ФОРМАТА ОСТАВЕТЕ ДА ИЗСТИВА.
РАЗТОПЕТЕ  200 ГР.БЯЛ ШОКОЛАД.ОСТАВЕТЕ ГО НАСТРАНИ.
В 100 МЛ.ОТ ПОДСЛАДЕНАТА СЛАДКАРСКА СМЕТАНА,ДОБАВЯТЕ 3 ЖЪЛТЪКА И СЛАГАТЕ НА КОТЛОНА НА БАВЕН ОГЪН.СЛЕД ЗАВИРАНЕ ВАРИТЕ 2-3 МИН.С НЕПРЕКЪСНАТО РАЗБЪРКВАНЕ ИЛИ ДО СГЪСТЯВАНЕ НА КРЕМА,КАТО ПЛЪЗНЕТЕ ЛЪЖИЦА ПО ДЪНОТО ДА ОСТАВА СЛЕДА.МАХНЕТЕ ОТ КОТЛОНА И ДОБАВЕТЕ РАЗТОПЕНИЯ ШОКОЛАД.ОСТАВЕТЕ ДА ИЗСТИВА.
РАЗБИЙТЕ ОСТАНАЛИТЕ 400 ГР.СМЕТАНА.ДОБАВЕТЕ ОХЛАДЕНИЯ КРЕМ И РАЗБИВАЙТЕ ДО ПУХКАВ КРЕМ.
ГОТОВИЯ КРЕМ СИПЕТЕ В/У БЛАТА И ОСТАВЕТЕ В ХЛАДИЛНИК 1-2 ЧАСА ДА СЕ ОХЛАДИ.
ОХЛАДЕНИЯ ДЕСЕРТ ИЗВАДЕТЕ ОТ ФОРМАТА И ДЕКОРИРАЙТЕ.

 МОЖЕ ДА Я СЛОЖИТЕ И ВЪВ ФРИЗЕРА ДА СЕ ЗАМРАЗИ.ИЗВАДЕТЕ Я 1 ЧАС ПРЕДИ СЕРВИРАНЕ.ДЕКОРИРАЙТЕ С ПРЕСНИ ПЛОДОВЕ.ЧУДЕСНА СЛАДОЛЕДЕНА ФАНТАЗИЯ.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В НАЙ-ВКУСНАТА КУЛИНАРНА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/




















ИЗВОР КУЛИНАРИКА

4 коментара:

  1. брашно не се ли слага за блата ?

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте!Казвам се Виктория.Моят въпрос е:Задължителна ли е кората на портокал в блата?

    ОтговорИзтриване