вторник, 19 януари 2016 г.

Приказка за "Червената Шапчица"

ПРОДУКТИ ЗА БЛАТА:

1 ЯЙЦЕ
100 ГР.ЗАХАР
120 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
50 МЛ.ОЛИО
1/2 ПАКЕТЧЕ БАКПУЛВЕР
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР
100 ГР.БРАШНО

ЕДИН БУРКАН ОТ 700 МЛ.КОМПОТ ОТ ЧЕРЕШИ /ВИШНИ/

ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА:

1 Л.ПРЯСНО МЛЯКО
2 ПАКЕТЧЕТА ВАНИЛОВ ПУДИНГ /ВСЯКО 37 ГР./
2 ЯЙЦА
60 ГР.НИШЕСТЕ
170 ГР.ЗАХАР

150 ГР.МЕКО МАСЛО

ОЩЕ:

1 ПАКЕТЧЕ ЧЕРВЕН ЖЕЛАТИН ЗА ТОРТИ /ИЛИ 1 ПАКЕТЧЕ ЖЕЛАТИН/

ПРИГОТВЯНЕ:

ИЗЦЕДЕТЕ ВИШНИТЕ ОТ СОКА.АКО ВИШНИТЕ ИМАТ КОСТИЛКА,МАХНЕТЕ Я БЕЗ ДА РАЗРЯЗВАТЕ ВИШНАТА.В КУПЕНИТЕ КОМПОТИ НЯМА КОСТИЛКИ.
РАЗБИЙТЕ ЯЙЦЕ СЪС ЗАХАР И ВАНИЛОВА ЗАХАР ДО ПОБЕЛЯВАНЕ.ДОБАВЕТЕ ОЛИО,КИСЕЛО МЛЯКО И СМЕСЕНО БРАШНО С БАКПУЛВЕР.ПОЛУЧЕНАТА СМЕС СИПЕТЕ ВЪВ ФОРМА ЗА ТОРТА 20 СМ.ПО ЦЯЛАТА СМЕС НАРЕДЕТЕ ДОБРЕ ИЗЦЕДЕНИ И ОВАЛЯНИ В БРАШНО ВИШНИ.ПЕЧЕТЕ НА 180 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.ОСТАВЕТЕ БЛАТА ВЪВ ФОРМАТА ДА СЕ ОХЛАДИ.
СЛЕД КАТО СЛОЖИТЕ БЛАТА ДА СЕ ПЕЧЕ НАПРАВЕТЕ КРЕМА.
СЛОЖЕТЕ 800 МЛ.ОТ ПРЯСНОТО МЛЯКО НА КОТЛОНА.В ОСТАНАЛИТЕ 200 МЛ.РАЗТВОРЕТЕ ПУДИНГ,НИШЕСТЕ,ЗАХАР И ЯЙЦА.СЛЕД ЗАВИРАНЕ НА МЛЯКОТО ДОБАВЕТЕ СМЕСТА С ПУДИНГ И ВАРЕТЕ САМО ДО ЗАВИРАНЕ.ОСТАВЕТЕ КРЕМА ДА СЕ ОХЛАЖДА,НО НЕ СЪВСЕМ.РАЗБИЙТЕ МЕКО МАСЛО И ДОБАВЕТЕ КРЕМА.РАЗБИВАЙТЕ С МИКСЕР ДО ПОЛУЧАВАНЕ НА ПУХКАВ КРЕМ.КРЕМА СИПЕТЕ В/У ОХЛАДЕНИЯ БЛАТ.
НАПРАВЕТЕ ЧЕРВЕНИЯ ЖЕЛАТИН ЗА ТОРТИ В СОКА НА КОМПОТА,КАТО СЛЕДВАТЕ ОПИСАНИЕТО НА ОПАКОВКАТА НА ЖЕЛАТИНА.СИПЕТЕ В/У КРЕМА И ОСТАВЕТЕ ДВА ЧАСА В ХЛАДИЛНИК.

АКО НЯМАТЕ ЧЕРВЕН ЖЕЛАТИН,ИЗПОЛЗВАЙТЕ ЕДНО ПАКЕТЧЕ ЖЕЛАТИН,КАТО ПЪРВО ГО РАЗТВОРЕТЕ В 4 С.Л.ХЛАДНА ВОДА.ОСТАВЕТЕ ГО 10 МИН.СЛЕД ТОВА ЗАГРЕЙТЕ СОКА ОТ ВИШНИ САМО ДО ЗАВИРАНЕ.МАХНЕТЕ ТО КОТЛОНА И ДОБАВЕТЕ ЖЕЛАТИНА.РАЗБЪРКАЙТЕ ДА СЕ РАЗТОПИ.ОСТАВЕТЕ 5 МИН.ЛЕКО ДА СЕ ОХЛАДИ И СИПЕТЕ В/У КРЕМА

БЛАТА Е СОЧЕН,НЯМА НУЖДА ОТ СИРОПИРВАНЕ!

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

АКО ИСКАТЕ ДА СЕ СВЪРЖИТЕС МЕН
djordjevic.vanya@gmail.com
ИЗВОР КУЛИНАРИКА

2 коментара: