петък, 8 януари 2016 г.

БЪРЗИ И ВКУСНИ МИЛИНКИ




ПРОДУКТИ:

1 КУБЧЕ МАЯ /42 ГР./
200 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
1 Ч.Л.ЗАХАР
1 Ч.Л.СОЛ
2 ЯЙЦА
300 ГР.СИРЕНЕ
470 ГР.БРАШНО

100 ГР.МАСЛО

ОЩЕ:

2 ЯЙЦА
150 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО

ПРИГОТВЯНЕ:

В ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО РАЗТВОРЕТЕ МАЯ,ЗАХАР И 2 С.Л.БРАШНО /ОТ ЦЯЛОТО КОЛИЧЕСТВО/.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В СЪД ДОБАВЕТЕ 2 РАЗБИТИ ЯЙЦА,НАТРОШЕНО СИРЕНЕ,СОЛ И ШУПНАЛАТА МАЯ.ПОСТЕПЕННО ДОБАВЯЙТЕ ОСТАНАЛОТО БРАШНО,КАТО РАЗБЪРКВАТЕ С ДЪРВЕНА ЛЪЖИЦА.ПОЛУЧАВА СЕ МЕКО И ЛЕПЯЩО ТЕСТО.
РАЗТОПЕТЕ 100 ГР.МАСЛО.
ВКЛЮЧЕТЕ ФУРНАТА НА 180 ГРАДУСА.
ВЕДНАГА ОТ ТЕСТОТО ПРАВИТЕ ТОПЧЕТА /80 ГР./,КАТО СИ ТОПИТЕ РЪЦЕТЕ В МАСЛОТО.РЕДИТЕ В СЪД К ХАРТИЯ 26 СМ.ОСТАНАЛОТО МАСЛО СМЕСЕТЕ С 2 ЯЙЦА И КИСЕЛО МЛЯКО.ЗАЛЕЙТЕ МИЛИНКИТЕ И ВЕДНАГА ПЕЧЕТЕ В ЗАГРЯНА ФУРНА ДО ЗЛАТИСТО.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/





















13 коментара:

  1. Резултата е чудесен!Бързо и вкусно....благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  2. Ваня,благодаря ти за бързата и отново уникално вкусна и сполучлива рецепта!
    След като ги извадих от фурната, свършиха за отрицателно време, че не успях да направя и хубави снимки!
    Въпреки това може да погледнеш при мене как се получиха:
    http://lecker-mit-gerim.blogspot.de/2016/01/blitzschnelles-bulgarisches-fruhstucks.html
    Прегръдки и сладки сънища!

    ОтговорИзтриване
  3. Ваня дали ще станат и със суха мая, ако да колко?

    ОтговорИзтриване
  4. А бихте ли ме посъветвали защо моите останаха тестени? Пекох на 180, чаках ги 2 часа и пак не се изпекоха... какви може да са причините?
    Благодаря

    ОтговорИзтриване
  5. На колко градуса се пекат

    ОтговорИзтриване
  6. Много са вкусни,току що ги направих,благодаря за рецептата

    ОтговорИзтриване
  7. Здравейте, тестото като се замеси оставя ли се да втаса преди печенето?

    ОтговорИзтриване
  8. Утре за закуска ще ги приготвям, дано е сполучлива рецепта!

    ОтговорИзтриване
  9. Днес направих за първи път вкусните милинки по рецептата на Ваня, но със сигурност не и за последен. Станаха невероятни не само на вид, но и на вкус. Благодаря ти Ваня за това, че споделяш с нас тези невероятно сполучливи рецепти. Бъди жива и здрава и все така талантлива кулинарка!

    ОтговорИзтриване
  10. Povichi prilicha na tutmanik otkolkoto na milinki ☺

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...