сряда, 27 януари 2016 г.

ПИТКА НА КИФЛИЧКИ





ПРОДУКТИ:

500 МЛ.ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО
1 КУБЧЕ МАЯ /42 ГР./
2 С.Л.ЗАХАР
1 С.Л.СОЛ
100 МЛ.ОЛИО
820-840 ГР.БРАШНО

ОЩЕ:

ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ
МЕКО МАСЛО

ПРИГОТВЯНЕ:

В ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО ДОБАВЕТЕ МАЯ.РАЗБЪРКАЙТЕ И ДОБАВЕТЕ ЗАХАР,ОЛИО,И СМЕСЕНО БРАШНО СЪС СОЛ.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.ВЕДНАГА ГО РА3ДЕЛЕТЕ НА  ДВЕ ТОПЧЕТА И ГИ ОСТАВЕТЕ ДА ПОЧИВАТ 10 МИН.
ВСЯКА ЧАСТ РАЗТОЧВАТЕ НА ТЪНКА ПРАВОЪГЪЛНА КОРА 0,4 СМ.НАМАЖЕТЕ Я С МЕКО МАСЛО.НАРЯЗВАТЕ НА ТРИЪГЪЛНИЦИ,КАТО ЗА КИФЛИЧКИ.ШИРОКАТА ЧАСТ ДА Е ОКОЛО 7 СМ.НАВИТИТЕ КИФЛИЧКИ РЕДИТЕ В ТАВА 28 СМ.,В ДВА РЕДА В КРЪГ.НАРЕДЕНАТА ПИТКА ОСТАВЕТЕ 20 МИН В ТОПЛА ФУРНА.ИЗВАДЕТЕ Я ОТ ФУРНАТА И Я НАМАЖЕТЕ С ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ.ВЪРНЕТЕ Я ВЪВ ФУРНАТА И ВКЛЮЧЕТЕ НА 180 ГРАДУСА.ПЕЧЕТЕ ДО ГОТОВНОСТ.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

АКО ИСКАТЕ ДА СЕ СВЪРЖИТЕ С МЕН
djordjevic.vanya@gmail.com






















7 коментара:

  1. Прекрасна е! Може ли да се направи със суха мая от пакетче? Ако може, колко да сложа?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4 май 2016 г., 15:09

    Няма ли яйца в рецептата ...?!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна питка!!! От както попаднах на тази рецепта, постоянно я правя,за всеки повод. Много сполучлива и става сравнително бързо.

    ОтговорИзтриване
  4. Тази рецепта става ли но да не е на кифлички ами хримерно друга форма :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може да оформите питката, като Ви харесва.

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...