неделя, 31 януари 2016 г.

ТОРТА "KINDЕR BUENO"





























ПРОДУКТИ ЗА БЛАТА:

100 ГР.ЕДРО НАРЯЗАНИ ОРЕХИ /ЛЕШНИЦИ/
5 БЕЛТЪКА
7 С.Л.ЗАХАР
1 Ч.Л.ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ

6 С.Л.РАЗТОПЕН ТЕЧЕН ШОКОЛАД

ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА:

750 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
6 С.Л.ЗАХАР
5 ЖЪЛТЪКА
20 ГР.ПУДИНГ ВАНИЛИЯ /1/2 ПАКЕТЧЕ/
100 ГР.БРАШНО
125 ГР.МЕКО МАСЛО
2 ПАКЕТЧЕТА ВАНИЛОВА ЗАХАР
100 ГР.ШОКОЛАД ЗА ГОТВЕНЕ

ОЩЕ:

100 ГР.ШОКОЛАД ЗА ГОТВЕНЕ
50 ГР.МАСЛО
6 С.Л.ПРЯСНО МЛЯКО

250 ГР.ПОДСЛАДЕНА СМЕТАНА

ПРИГОТВЯНЕ НА БЛАТА:

РАЗБИЙТЕ 5 БЕЛТЪКА СЪС ЗАХАР НА ПУХКАВ СНЯГ.ДОБАВЕТЕ ОЦЕТ И ПРОДЪЛЖЕТЕ ДА РАЗБИВАТЕ ОКОЛО 1 МИН.ПОЛУЧЕНИЯ КРЕМ СИПЕТЕ ВЪВ ФОРМА ЗА ТОРТА 24 СМ.НА ДЪНОТО С ХАРТИЯ НАМАЗАНА С МЕКО МАСЛО И ПОСИПАНА С ЕДРО НАРЯЗАНИ ОРЕХИ.ПЕЧЕТЕ В ЗАГРЯНА ФУРНА НА 150 ГР. 1 ЧАС.ГОТОВИЯ БЛАТ ОЩЕ ТОПЪЛ ИЗВАДЕТЕ ОТ ФОРМАТА И ОБЪРНЕТЕ В ПОДНОС С ОРЕХИТЕ НА ГОРЕ.ОЩЕ ТОПЪЛ ЗАЛЕЙТЕ С ЛЕКО РАЗТОПЕН ТЕЧЕН ШОКОЛАД.ОСТАВЕТЕ ДА ИЗСТИВА.
СЛЕД,КАТО СЛОЖИТЕ ДА ПЕЧЕТЕ БЛАТА НАПРАВЕТЕ КРЕМА.
500 МЛ.ОТ ПРЯСНОТО МЛЯКО СЛОЖЕТЕ ДА ЗАВРИ.В ОСТАНАЛИТЕ 250 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО ДОБАВЕТЕ ЗАХАР,ПУДИНГ,БРАШНО,ЖЪЛТЪЦИ.РАЗБЪРКАЙТЕ И ПОЛУЧЕНАТА СМЕС СИПЕТЕ ВЪВ ВРЯЩОТО МЛЯКО.ВАРЕТЕ КРЕМА САМО ДО ЗАВИРАНЕ.ГОТОВИЯ КРЕМ ОСТАВЕТЕ ДА ИЗСТИНЕ НАПЪЛНО.
В ОХЛАДЕНИЯ КРЕМ ДОБАВЕТЕ МЕКО МАСЛО И РАЗБИВАЙТЕ С МИКСЕР ДО ПОЛУЧАВЕНЕ ПУХКАВ КРЕМ.РАЗДЕЛЕТЕ КРЕМА НА ДВЕ РАВНИ ЧАСТИ.КЪМ ЕДНАТА ЧАСТ ДОБАВЕТЕ РАЗТОПЕН И ОХЛАДЕН ШОКОЛАД ЗА ГОТВЕНЕ.
НАРЕЖЕТЕ ОСТАНАЛИЯ 100 ГР.ШОКОЛАД НА СИТНО.ДОБАВЕТЕ МАСЛО И ПРЯСНО МЛЯКО.СЛОЖЕТЕ НА КОТЛОНА ДО РАЗТОПЯВАНЕ НА ПРОДУКТИТЕ.ОСТАВЕТЕ НАСТРАНИ.
В/У ОХЛАДЕНИЯ БЛАТ НАНЕСЕТЕ КРЕМА,КАТО ЗАГРЕБВАТЕ ОТ НЕГО С ЛЪЖИЦА ЗА СЛАДОЛЕД И РЕДУВАТЕ ЕДНА ТОПКА ОТ БЕЛИЯ КРЕМ,ЕДНА ЛЪЖИЦА ОТ ШОКОЛАДОВИЯ КРЕМ.ПРОСТРАНСТВОТО М/У ТОПКИТЕ КРЕМ,ЗАПЪЛНЕТЕ С РАЗТОПЕНИЯ КРЕМ ОТ ШОКОЛАД,МАСЛО И ПРЯСНО МЛЯКО.
ДЕКОРИРАЙТЕ ТОРТАТА С РАЗБИТА СЛАДКАРСКА СМЕТАНА И МАЛКО ТЕЧЕН ШОКОЛАД.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

АКО ИСКАТЕ ДА СВЪРЖИТЕ С МЕН
djordjevic.vanya@gmail.com































ИЗВОР КУЛИНАРИКА

2 коментара:

  1. Невероятна шоколадова фантазия!Благодаря за споделената рецепта Ваня!

    ОтговорИзтриване
  2. Фантастично!
    Ваня, има ли начин да мога да запазвам рецептите ти в компютъра си, да са ми подръка, когато поискам да направя, а да не се налага да търся?

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...