четвъртък, 18 февруари 2016 г.

Кюфтета с млади картофи на фурна





Продукти:

500 гр.кайма
2 стръка зелен лук
2 скилидки чесън
1 яйце
100 гр.галета /аз използвах хляб/
50 мл.бяло вино
сол
чер пипер
магданоз
чубрица

800 гр.пресни картофи /дребни/

Продукти за соса:

100 мл.вода
100 мл.готварска сметана
2 с.л.заквасена сметана
сол
чер пипер
1/2 ч.червен пипер
1 с.л.доматено пюре
магданоз

Приготвяне:

В каймата добавете ситно нарязан млад лук,ситно нарязан чесън,яйце,галета,вино,сол,чер пипер,чубрица,ситно нарязан магданоз. Объркайте каймата и я оставете да престой 30 мин.
През това време варете добре измити млади картофи в подсолена вода. След завиране варете само 3 мин. Изцедете водата и към тях добавете сол,чер пипер и 2 с.л.олио. Разбъркайте.
Правете малки кюфтета колкото малък орех. Редете ги в кръг в тава 28 см.с малко олио. Втори ред редете пресните картофи и така повтаряте докато напълните тавата. Сложете да печете на 200 градуса 40 мин.
През това време направете смес от вода,готварска сметана,заквасена сметана,доматено пюре,сол,черен пипер,червен пипер,магданоз.
С тази смес залейте ястието и запечете за още 15 мин. Поръсете със ситно нарязан магданоз.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Ако искате да се свържите с мен.
djordjevic.vanya@gmail.com




























извор-http://daninakuhinja.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...