четвъртък, 25 февруари 2016 г.

Печива с кренвирши.





























Продукти за тестото:

250 мл.топло прясно мляко
1 с.л.захар
1 кубче прясна мая /42 гр./
100 мл.олио
1 ч.л.сол
около 500 гр.брашно

Още:

8 бр.кренвирши
1 яйце за намазване
настърган кашкавал

Приготвяне:

В топло прясно мляко разтворете мая,захар и 2 с.л.брашно. Оставете да шупне.
В съд добавете олио,шупналата мая и с постепенно добавяне на брашно смесено със сол замесвате меко тесто. Оставете в топла фурна 30 мин.
През това време сложете на котлона обелени кренвирши с вода и варете 5 мин. след завиране. Оставете ги в топлата вода докато не втаса тестото. След това изцедете. Трябва да останат топли.
Разделете тестото на 8 равни части. Всяка част разточвате елипсовидно.
За първия вид печива слагате цял кренвирш на разточеното тесто. Прегъвате на две и съединете двата края,като притискате с пръст. Разрязвате  от едната страна на 1 см. /тази която е прегъната към тази която е съединена/,но не до края. Редите в тава с хартия.
За втория вид печива повтаряте начина на правене на първия вид и след,като пренесете в тавата нарязаните парченца редувате едно на ляво,едно на дясно.
Веднага намазвате с леко разбито яйце. На вторите печива по средата поръсете с настърган кашкавал или моцарела. Печем без да втасват в незагряна фурна на 200 градуса.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/






























2 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...