четвъртък, 4 февруари 2016 г.

Дунапрен хлебчета




Продукти:

450 гр.брашно /не повече/
240 мл.топла вода
25 гр.захар
1 ч.л.сол
2 с.л.олио
7 гр.суха мая
1 ч.л.прясно изцеден лимонов сок

Още:

яйце за намазване

Приготвяне:

В пресято брашно добавете сол,захар,суха мая,олио,лимонов сок /задължително/. С постепенно добавяне на топла вода замесете меко тесто. Оставете го 30 мин.в топла фурна.
Без да примесвате тесто разделете на 12 равни части /50 гр.всяка/.Оформете хубави топчета. Редете в тава 24-21 см.,намазана с олио.Оставете ги покрити за още 20 мин.в топлата фурна.Извадете ги и ги намажете с леко разбито яйце.Върнете ги във фурната в хладната фурна на 200 градуса.Печете до готовност.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Ако искате да се свържите с мен.

djordjevic.vanya@gmail.com













2 коментара:

  1. Нещо не разбрах печенето. Слагат се 20 мин.в топла фурна покрити и после като се намажат -в хладна фурна. Нещо не е наред мисля.

    ОтговорИзтриване
  2. В СМИСЪЛ,ЧЕ НЕ ПОСТАВЯТЕ В ЗАГРЯТА ФУРНА ,А В ХЛАДНАТА ФУРНА И ТОГАВА ВКЛЮЧВАТЕ НА 200 ГР ДА ПЕЧЕТЕ

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...