сряда, 24 февруари 2016 г.

Домашно крема сирене.


>


Продукти:

500 гр.заквасена сметана

Приготвяне:

Чист тензух или кърпа намокрете с топла вода. Сложете го в съд така ,че да покрива стените на съда. Сипете заквасената сметана. Завържете стегнато тензуха близо до сметаната. Промушете дървена лъжица през възела и сложете в дълбок съд да се цеди в хладилник за най-малко 12 часа. Готовото крема сирене може да овкусете с пресни подправки. Използвайте за сладки,сладкиши дори и Тирамису или просто намажете на филийка.

От 500 гр.заквасена сметана с 12 процента масленост,получих 350 гр.крема сирене.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/



















1 коментар:

  1. Благодаря за споделената рецепта! Изпробвах я! Получи се страхотно крема сирене. Половината овкусих с малко сол - прекрасен вкус. С останалото направих трюфели! Благодаря отново, Ваня!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...