петък, 5 февруари 2016 г.

Торта с малини





Продукти за блата:

3 яйца
110 гр.захар
2 с.л.какао
1 ч.л.бакпулвер
щипка сол
110 гр.брашно

Продукти за крема:

300 гр. пюре от малини /аз използвах замразени/
300 гр. кисело мляко
400 мл. сладкарска сметана
30 гр.желатин
6 с.л.вода
4 с.л.захар
4 с.л.пудра захар
на върха на ножа лимонтузу

Продукти за сиропиране на блата:

100 гр. шоколад за готвене
100 мл. прясно мляко

Приготвяне на блата:

Разбийте яйцата със захар и щипка сол до побеляване. Около 10 мин.
Добавете смесено брашно с какао на два пъти. Разбъркайте без миксер. Получената смес сипете във форма за торта 20 см.,на дъното с хартия. Печете блата на 180 градуса до суха клечка. Готовия блат оставете да изстине. След охлаждане разрежете блата на 3 части.

Приготвяне на крема:

Размразете малини и ги пасирайте /може и свежи малини/.Към малиновото пюре добавете 4 с.л.захар и кисело мляко. Разбъркайте без миксер.
Разбийте сметана с 4 с.л.пудра захар и на върха на ножа лимонтузу.
Разтопете на бавен огън 30 гр.желатин и 6 с.л.вода.Без да завира.
Съединете разбита сметана,сместа с малини и желатин. Разбъркайте с миксер на най-ниска скорост. Получения крем оставете в хладилник да се стегне леко,но не съвсем.

Приготвяне на сместа за сиропиране:

Сложете на котлона прясно мляко и ситно нарязан шоколад. Бъркайте до разтопяване на шоколада. Оставете да изстине.

Сглобяване на тортата:

-1 част от блата се слага в/у поднос. Около него се слага обръча от формата за торта.
-Сиропирва се. От сместа трябва да имате и за трите блата.
-В/у блата сипете 1/2 от количеството крем. Отделете предварително от него 3-4 с.л.за декорация.
-Втората част от блата.
-И тя се сиропира.
-Останалия крем.
-Последния блат.
-Сиропира се.
Оставете тортата няколко часа в хладилник.
Декорирайте с останалия крем или по ваш вкус.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Ако искате да се свържите с мен.
djordjevic.vanya@gmail.com

























2 коментара:

  1. Здравейте,Ваня.Може ли да заменя сладкарската сметана с маскарпоне?Благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Изцяло не, но половин на половин. Поздрав.

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...