вторник, 15 март 2016 г.

Картофени крокети




Продукти:

1 кг. картофи
50 гр. масло
1 яйце
100 гр. брашно
130 гр. грис
1 ч.л.сол или на вкус
чер пипер

галета

Приготвяне:

Обелете картофи и ги сварете. Изцедете ги от водата и още топли ги намачкайте с вилица. Добавете масло и разбъркайте да се разтопи. Оставете да изстине.
Към охладената смес добавете яйце,брашно,грис,сол,чер пипер. Разбъркайте. Картофеното тесто оформяте на валяци върху плот посипан с галета. Нарежете на желаната от вас големина и пържете в олио до златисто.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/















извор-Кулинарика

8 коментара:

  1. Отговори
    1. Може и сирене да добавите, да. Поздрав.

      Изтриване
  2. А грис защо се слага ? Става ли без грис ?

    ОтговорИзтриване
  3. Крокетите надминаха очакванията ми, просто са супер. Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  4. Изглеждат ужасно вкусни! Могат ли да се пекат, а не да се пържат?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз лично не съм пробвала, но в кулинарната ми група четох коментар, че са правени и на фурна.

      Изтриване
  5. Здравейте, царевичен или пшеничен грис се слага?

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...