сряда, 2 март 2016 г.

Обикновено руло.





Продукти:

5 яйца
5 с.л.захар
5 с.л.вряла вода
5 с.л.брашно
1/2 пакетче бакпулвер

Още:

мармалад или течен шоколад

Приготвяне:

Разбийте яйца със захар до побеляване /не по-малко от 10 мин./.Постепенно добавете вода,която сте загрели до завиране. Добавете и пресято брашно с бакпулвер. Разбъркайте без миксер. Получената смес сипете в тавата на фурната с хартия. Печете на 180 градуса само 15 мин. Извадете блата от фурната и веднага го обърнете в/у предварително намокрена и изцедена кухненска кърпа. Отстранете хартията и навийте на руло. Оставете 10 мин. След това развийте и намажете с мармалад или нутела. Отново завийте на руло.
Аз имах останали белтъци в хладилника и ги разбих с малко захар. След това украсих рулото с тях.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/



















2 коментара:

  1. Мога ли да попитам колко белтъка разбърка и с колко захар?А и с горелка ли направи ефектът от горе !Искам да си го направя за моя РД !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Боре, ако не се лъжа тук съм използвала 3 белтъка и ефекта съм постигнала горелка. Поздрав.

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...