петък, 4 март 2016 г.

Сладкиш "Кратер"





Продукти за блата:

5 яйца
250 гр.захар
1 пакетче ванилова захар
100 мл.олио
100 мл.прясно мляко
250 гр.брашно
1 пакетче бакпулвер
2 с.л.какао

Продукти за крема:

800 мл.прясно мляко
2 пакетчета ванилов пудинг /всяко 40 гр./
4 пакетчета ванилова захар
2 с.л.захар

Още:

400 гр.заквасена сметана
70 гр.пудра захар

Приготвяне:

Първо направете крем пудинг по стандартния начин,като добавите само две лъжици захар и ванилова захар. Оставете да изстива.

Разделете белтъци от жълтъци. Разбийте белтъците на сняг.
Разбийте жълтъците със захар и ванилова захар до побеляване. Добавете олио,прясно мляко,смесено брашно с бакпулвер и какао. Към получената смес добавете разбитите белтъци и разбъркайте без миксер. Сипете сместа в съд 30-20 см.,намазан с олио и посипан с брашно.
Върху сместа слагайте от леко охладения пудинг,като сипвате с лъжица. Печете в загряна фурна на 180 градуса около 30 мин /или според вашата фурна/. През това време разбийте с миксер заквасена сметана с пудра захар. Извадете сладкиша от фурната и го намажете със заквасената сметана. Върнете сладкиша във фурната и печете още 10 мин. Готовия сладкиш оставете да изстине.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/





























извор-Кулинарика

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...