събота, 5 март 2016 г.

Ягодова торта без печене.





Продукти:

200 гр.смлени маслени бисквити
100 гр.смлени лешници /бедеми/
100 гр.разтопено масло

600 гр.пресни ягоди

300 мл.подсладена сметана
150 гр.пудра захар
300 гр.заквасена сметана
1 пакетче желатин /10 гр./
6 с.л.студена вода
3 с.л.прясно изцеден лимонов сок

100 гр.бял шоколад за декорация

Приготвяне:

Смесете смлени бисквити,смлени лешници и разтопено масло. Получената смес сипете във форма за торта 20-22 см. С ръка притиснете да се изравни по дъното. Оставете в хладилник.
Пакетче желатин смесете с 6 с.л.вода. Оставете настрани.
Разбийте подсладена сладкарска сметана с пудра захар. Добавете заквасена сметана и лимонов сок. Разбъркайте и към получената смес добавете разтопен желатин /за няколко секунди в микровълнова или на котлона без завиране/.
Извадете формата с блата от хладилника и в/у него наредете измити и подсушени ягоди,като ги редите една до друга. В/у ягодите сипете получения крем. Изравнете крема и ударете формата няколко пъти в плота за да може крема да влезе хубаво и м/у ягодите. Оставете тортата за 2 часа в хладилник. Внимателно с нож минете м/у тортата и стените на формата. Махнете ринга и декорирайте с бял шоколад или по ваш избор.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/























извор-кулинарика

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...