събота, 2 април 2016 г.

Масленица " Три млека "





Продукти:

500 мл. прясно мляко
1 кубче прясна мая 42 гр.
1 с.л. сол
1 с.л. захар
100 мл. олио
180 гр. кисело мляко
1. 100 кг.брашно

Още:

100 гр. заквасена сметана
100 гр. масло
250 гр. сирене
1 яйце

1 яйце за намазване

Приготвяне:

В 200 мл. от топлото прясно мляко разтворете мая, захар, и 2 с.л. от брашното. Оставете да шупне.
В съд смесете останалото прясно мляко, кисело мляко, олио , шупналата мая и постепенно добавяйте смесено брашно със сол, до замесване на меко тесто. Оставете го в топла фурна да втаса.
През това време направете смес от натрошено сирене, меко масло, заквасена сметана и 1 яйце. Разбъркайте.
Втасалото тесто разделете на 8 части. От всяка разточвате от всяко правоъгълна кора около една педя. Редите ги една върху друга, като между всяка мажете със сместа от сирене. На последната 8 част не мажете от сместа. Започвате да разширявате получената " камарка " с пръсти, или леко да разточвате с точилката. Трябва да получите кора около две педи. Разрязвате я на 6 части и всяко парче усуквате. Редите в тава 30 см. с хартия за печене, във формата на охлюв. Оставете наредената масленица около 30 мин. да втаса. След това я намажете с разбито яйце и печете на 170 градуса покрита с хартия за печене или фолио. Преди да е готова махнете хартия и запечете до готовност.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/


















Авторска рецепта.

1 коментар:

  1. Диана Радулова16 ноември 2016 г., 13:05

    Здравейте. Искам да попитам, ориентировъчно колко време трябва да се пече на 170 градуса преди да се махне хартията за да се запече?

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...