сряда, 20 април 2016 г.

Берлинка с плодове






Продукти:

4 яйца
100 гр. меко масло
100 гр. захар
1/2 пакетче бакпулвер
1 пакетче ванилова захар
125 гр. брашно
щипка сол
1 с.л. прясно мляко

100 гр. филирани бадеми

200 гр. захар

250 гр. подсладена сметана
300 гр. ягоди или плодове по ваш вкус

Приготвяне:

Включете фурната на 180 градуса.
Разделете белтъци от жълтъци.
Разбийте белтъците с щипка сол до получаване на пухкав сняг. Оставете настрани.
Разбийте меко масло+100 гр. захар. Добавете един по един жълтъците, семесено брашно с бакпулвер и накрая 1 с.л. прясно мляко. Получената смес се разделя на половина.
Едната половина се разпределя  по дъното на форма за торта  20 см.,с падащи стени и на дъното с хартия. Върху нея се слагат 1/2 от разбитите белтъци и се поръсва с 100 гр. смесена захар с ванилова захар и половината от филираните бадеми. Печем в загряна фурна около 20 мин., или до хубав загар на бадемите. Веднага първия блат се изважда заедно с хартията и се слага върху друга чиста хартия. Нарязва се на 8 равни части. Оставете да се охлади.
Веднага по същия начин, в същата форма  се изпича още един блат, с останалите продукти и в същия ред, като първия блат. След готовност този блат не се разрязва. Оставете да се охлади.
Разбийте подсладена сметана . В нея добавете ситно нарязани ягоди.
Във формата за торта върху целия блат сложете цялото количество сметана и покрийте с нарязания блат, като прехвърляте парче по парче и редите в същата форма.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/







































2 коментара:

  1. Анонимен25 май 2016 г., 8:19

    Невероятен сладкиш! Направих двойна доза тесто за форма с размер 25 см и голяма компания :). Различен, нежен, прекрасен! Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  2. Уникален сладкиш! И с тези снимки... направо се вдъхнових, ще го направя още днес.

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...