Домашно сирене със заквасена сметана и яйца





Има смесен вкус между кашкавал и сирене.

Продукти:

1 л. прясно мляко
400 гр. заквасена сметана
4 яйца
1 с.л. сол /може и малко повече/

Приготвяне:


Сложете прясното мляко със сол на котлона до завиране. След като заври добавете разбитите с миксер яйца със заквасена сметана. На сместа и трябва отново време за завиране. Разбърквайте. След като направи първите балончета махнете от котлона и сипете сместа в съд с тензух . Завържете тензуха и цедете около 6-7 часа.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/



















извор
Альпия Лукановаhttps://plus.google.com/collection/k9bze

3 коментара:

  1. какво количество сирене се получава?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. От тази доза ми излезе 540 гр. сирене.

      Изтриване
  2. Ваня, трябва ли сиренцето да "зрее" или е по-скоро от типа пресни сирена?

    ОтговорИзтриване

Важно! Нов блог!

Нов линк към блога на Ваня Джорджевич

Блогът на Ваня Джорджевич -  svanya.blogspot.com "В моята кухня с мен Ваня Джорджевич"  svanya.blogspot.com e преместен на сл...