сряда, 6 април 2016 г.

Памук хляб





Дозата е за хлебчето от снимката. Препоръчвам двойна или тройна доза.
Хляба на снимките е разрязан още топъл.

Продукти:

250 гр. брашно
15 гр. прясна мая
1 ч.л. захар-равна
1 ч.л. сол-равна
140 мл. топла вода
30 мл. олио

сусам

Приготвяне:

В 50 мл. от топлата вода разтворете мая, захар и 1 с.л. от брашното. Оставете да шупне. В пресято брашно добавете сол, шупналата мая, останалата вода и олио. Замесете меко тесто. Оставете го да втаса. Без да примесвате тестото направете дълъг фитил около 80 см. Прегъвате го вълнообразно три пъти, а  остатъка от фитила минава над тесто и се подпъхва под него. Оформеното хлебче прехвърлете в тава с хартия за печене. Намазва се вода и се поръсва със сусам. Оставя се да втаса още 30 мин. и се пече в загряна фурна на 230 градуса, като предварително се напръска с малко вода.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/


















В друга форма, охладен и нарязан.









извор  за оформление http://cindystarblog.blogspot.
извор за тестото http://www.coolinarika.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...