вторник, 17 май 2016 г.

Маршмалоу мъфини





























Продукти за 10 бр:

55 гр. меко масло
1 пакетче ванилова захар
125 гр .захар
2 яйца
120 гр. брашно
щипка сол
1/2 ч.л сода бикарбонат
90 мл. вряща вода
40 гр. какао
60 гр. кисело мляко или 90 гр. заквасена сметана

Продукти за шаум:

3 белтъка
1/2 ч.л. сол
60 мл. вода
280 гр. захар

Още:

200 гр. шоколад за готвене
4 с.л. олио

Приготвяне:

Включете фурната на 180 градуса.
В съд смесете брашно, сол, сода. Оставете на страни.
В друг съд смесете какао, вряща вода. Разбъркайте и добавете кисело мляко. Оставете настрани.
В съд смесете меко масло, ванилова захар, захар и разбийте с миксер. Към получената смес добавете едно по едно яйцата, след това смесеното брашно със сол и сода, какаовата смес с кисело мляко.
Получената смес сипете в мъфини форми намазани с олио и посипани с какао, или форми за мъфини с хартиени капсули за мъфини. Не пълнете формите много, само 1/3 от тях. Печете в загряна фурна около 20 мин.

През това време направете маршмалоу крем:

В два съда подходящи за водна баня, в единия наливаме вода и слагаме на котлона да заври водата. В другия смесваме белтъци, сол, захар и вода. Разбъркваме само колкото да се съединят продуктите. Слагаме да варим на водна баня около 5 мин. с непрекъснато разбъркване, или до разтопяване н захарта. Получената смес сипваме в съд подходящ за разбиваме и разбиваме с миксер не по-малко от 10 мин., или до получаване на хубав,стегнат и гладък крем.

Готовите и леко охладени мъфини се изрязват от неравности по върха. Изрязаните части може да смелите в блендер и с тях да украсите мъфините вместо шоколад, или да ги използвате за шоколадови бонбони.
Маршмалоу крема се сипва в шприц с кръгла приставка. Шприцова се върху мафините, като се почва широко от основата и се завършва ,като купол.
Разтопете шоколад за готвене с олио. Оставете да се охлади леко. С него се полива маршмалоу крема върху мъфините, или се топят в него.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/







































извор:
http://www.marthastewart.com/350005/devils-food-cake-milk-chocolate-frosting
http://itislovelyfood.blogspot.co.at/2014/03/hi-hat-cupcakes-mini-tortice-hi-hat.html

1 коментар: