понеделник, 9 май 2016 г.

Сладки с меренге





Продукти:

200 гр. меко масло
3 с.л. захар
2 жълтъка
3 с.л. заквасена сметана
250-300 гр. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат-равна

2 белтъка
200 гр. захар

пудра захар за поръсване

Приготвяне:

Разбийте белтъците със захар. Разбивайте 5-6 мин. Оставете настрани.
Разбийте меко масло с 3 с.л. захар. Добавете жълтъци и заквасена сметана. Към получената смес добавете 250 гр. от пресято брашно смесено със сода. Ако тестото лепи добавете още брашно до замесване на меко, но не лепящо тесто.
Върху хартия за печене поръсете брашно. Върху нея разточете тестото на правоъгълна тънка кора 0,4 см. Размажете върху нея разбитите белтъци така, че от двете широки стани да остане по 2 см. ненамазано. Завивате на руло. Нарежете го на парчета  широки 2 см. Редете в тава с хартия на разстояние едно от друго. Печете в загряна фурна на 175 градуса около 17 мин., или до стягане на целувчената смес. Още топли поръсете с пудра захар.

За по-дребни сладки разделете тестото на две и оформете по същия начин.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/





























Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...