неделя, 5 юни 2016 г.

Струмска пейнирлия





Продукти за тестото:

350 мл. топла вода
1 кубче прясна мая
1 ч.л. захар
100 мл. олио
1 ч.л. сол
700-750 гр. брашно за меко тесто

Продукти за заливка:

4 яйца
350 гр. сирене
70 гр. олио
50 гр. масло

Приготвяне:

В топла вода разтворете мая и захар. Без да шупва добавете олио и постепенно брашно, смесено със сол до замесване на меко тесто. Веднага се разточва кора голяма колкото тавата на фурната. Разточеното тесто се прехвърля в тавата с хартия за печене. Покрива се с чиста кърпа и се оставя около 40 мин. да втаса. През това време направете смес от леко разбити яйца, олио и натрошено сирене. Загрейте фурната на 200 градуса.
С върха на пръстите си направете кант по цялата обиколка на втасалото тесто и след това по цялото тесто. Заливате с направената плънка и равномерно се разпределя. Нареждат се парченца масло и се пече в загряна фурна до готовност.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/


















1 коментар:

  1. Ваня, чудесно изглежда! Ще пробвам при първа възможност!!!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...