вторник, 23 август 2016 г.

" Торта 900 "





Името идва от известната торта "900" ,а аз си избрах точно този вариант. Направете я и Вие, за да се насладите на прекрасният и вкус.

Продукти за блата:

4 яйца
120 гр. пудра захар
50 гр. царевично нишесте
50 гр. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
1 с.л. какао пълна с връх

Продукти за крема:

250 гр. маскарпоне
200 мл.  течна сладкарска сметана
70 гр. пудра захар
2 с.л. какао пълни с връх

Още:

50 мл. прясно мляко + 1 пакетче ванилова захар или ванилия
4 с.л. нутела или течен шоколад
пудра захар за поръсване

Приготвяне:

Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъци с пудра захар и ванилия. Към тях добавете смесено брашно с нишесте, какао и бакпулвер. Получавате много гъста смес, но това да не ви притеснява. Към получената гъста смес, добавете и предварително разбити белтъци на сняг. Разбъркайте без миксер до получаване на еднородна смес. Сипете сместа в съд 22 см., намазан с олио и поръсен с брашно. Печете в загряна фурна на 170 градуса, около 20 мин.
Готовият блат извадете от формата и оставете да изстива.
През това време смесете маскарпоне с пудра захар. Разбийте сметана и към нея добавете маскарпоне и пресято какао. Разбъркайте до получавене на пухкав крем.
Смесете мляко с ванилова захар. Разтопете леко течен шоколад.
Разрежете блата на две части.
Сложете едната част в поднос. Сиропирайте  с мляко. Намажете блата с разтопен, течен шоколад и върху него цялото количество крем. Сложете втората част на блата и поръсете с пудра захар. По желание може да напишете " торта 900 " за разкош. Охладете тортата няколко часа, в хладилник.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/


























извор-http://blog.giallozafferano.it/golosofia/torta-900-ricetta-fantastica/

5 коментара:

  1. Тортата изглежда невероятно вкусна. Имам едно питане - горния брат напоява ли се? Благодаря.

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте,тъй като нямам 22см.форма за печене,а 26см.,с колко да увелича продуктите?

    ОтговорИзтриване
  3. Здравей Ваня искам да те попитам относно тази рецепта и рецепти с пандишпанов блат.Като го изкарам от фурната и искам да махна хартията,ми се отлепва доста от самия блат,как да направя,зада не се получава така? Благодаря и Хубава вечер,мила!

    ОтговорИзтриване