неделя, 14 август 2016 г.

Кифли





Продукти:

250 мл. прясно мляко
1 кубче прясна мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 яйце
80 мл. олио
около 500-550 гр. брашно

Още:

1 яйце за намазване
80 гр. масло от хладилника

Сладка или солена плънка по ваш вкус.

Приготвяне:

В топло прясно мляко разтворете мая, захар и 2 с.л. брашно. Оставете да шупне.
В пресято брашно добавете сол, леко разбито яйце, олио и шупналата мая. Замесете меко тесто. Оставете го в топла фурна 30 мин. да втаса.
Втасалото тесто разделете на топчета от 70 гр. Всяко разточвате на плот без брашно в елипсовидна форма, колкото можете по-тънко. От двете страни навивате на тънки фитили така, че в единия край да ги съберете в остра форма. Обръщате тестото на обратно, слагате желаната плънка и навивате на кифличка. Редете в тава с хартия. Без да втасват се намазват с леко разбито яйце, настържете хладно масло на едрото на рендето и печете в загряна фурна на 180 градуса.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/


















Авторска рецепта!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...