събота, 27 август 2016 г.

Питка " Детелина "





Продукти:

600 гр. брашно
1 яйца+1 белтък /жълтъка за намазване/
250 мл. прясно мляко
100 мл. олио
30 гр. прясна мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 с.л. оцет

Още:

80 гр. меко масло
2 с.л. прясно мляко

Приготвяне:

В топло прясно мляко разтворете мая, захар и малко брашно. Оставете да шупне.
В пресято брашното добавете сол, леко разбито яйце с белтък, олио, оцет и шупналата мая. Замесете меко тесто. Оставете да втаса в топла фурна.
Втасалото тесто разделете на 8 равни части. Всяка разточвате правоъгълно. Мажете с меко масло и навивате на руло. След като направите всичките, по този начин, сплитате две по две. Всяка сплетена част оформяте във формата на " капка ". Редите в тава 26-28 см., на дъното с хартия така ,че да съберете четири върха, в средата на тавата. Оставете да втаса, намажете с белтък смесен с прясно мляко и печете в загряна фурна на 180-200 градуса.

При оформянето на рулата може да ползвате сирене и кашкавал.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/





















1 коментар:

  1. Чудесна питка се получи! Благодарности за рецептите

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...