неделя, 28 август 2016 г.

" Сарафи "





Продукти:

500 гр. брашно
350 мл. прясно мляко
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
30 гр. прясна мая
50 мл. олио

Още:

50 гр. меко масло
сусам за поръсване

Заливка от :

3 яйца
150 гр. заквасена  сметана

Приготвяне:

В част от топло прясно мляко добавете, мая, захар и 3 с.л. от брашното. Оставете да шупне.
В пресято брашно добавете сол и шупналата мая и олио. Замесете меко тесто. Оставете  в топла фурна да втаса.
Втасалото тесто без да примесвате разточвате на голяма, продълговата кора 0,5 см. Намажете я с меко  масло и сгънете, като начина на снимките, по долу. Оставете тесто да почине 10 мин., покрито. През това време направете смес от яйца и заквасена сметана.
Разточете тестото на голяма, правоъгълна кора 0,5 см. Разрежете я на две, водоравно и хоризонтално на 2 см. Всяко получено парче увивате и редите в тава 41-26 см, намазан с олио. Заливате със смес от яйца и заквасена сметана и без да втасва печете в хладна фурна на 200 градуса, до готовност.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/





















3 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, как се получават дългите ленти след като се сгъне тестото по показаният начин, снимки 7 и 8?

    ОтговорИзтриване
  3. Аз също не разбрах как да оформя.Описанието в рецептата не отговаря на снимките. А изглежда много апетитно.

    ОтговорИзтриване