неделя, 7 август 2016 г.

Маринован чесън в буркани





Продукти:

1 кг. чесън
зърна чер пипер
копър
по 1 дафинов лист на буркан
едро смлян, лют червен пипер, или 1 люто чушле на буркан за тези които обичат люто

За марината:

400 мл. вода
400 мл. оцет
2 с.л. сол
4 с.л. захар

Приготвяне:

Обелете чесъна и го измийте със студена вода. За по-лесно белене аз накисвам скилидките чесън в  студена вода за 1 час.
В буркани редете чесън, няколко зърна, 1 дафинов лист, копър, люто чушле или едро смлян, лют червен пипер.
Заварете вода и махнете от котлона. Добавете оцет, захар и сол. Разбъркайте и от получената марината сипвате във всеки буркан до  "гърлото "на буркана. Затворете бурканите и ги заварете 5 мин. само за капачките. Маринованият чесън е готово за консумация след около месец.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/









Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...