неделя, 7 август 2016 г.

Кифлички с яйце и сирене





Продукти:

550 гр. брашно
1 пакетче суха мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
2 яйца
250 мл. прясно мляко
100 мл. олио

Още:

150-200 гр. сирене+1 яйце

1 яйце за намазване

Приготвяне:

В пресято брашно добавете сол, захар, суха мая, леко разбити яйца, топло прясно мляко, олио. Замесете меко тесто. Оставете да втаса.
Втасалото тесто разделете на 18 равни части. Оформете топчета. Разточвате всяко  продълговато на плот без брашно. От едната срана се правят разрези. От другата страна се слага по-малко предварително направена плънка от яйце и сирене. Навиват се кифлички и се редят в тава с хартия. Без да втасват се намазват с леко разбито яйце и печем в предварително загряна фурна на 180 градуса.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/













3 коментара:

  1. А дали може да се приготви тестото от предната вечер и да стои в хладилника?

    ОтговорИзтриване
  2. страхотни и вкусни кифлички , но след като ги намазах със яйце ги поръсих със сусам. Благодаря за страхотната рецепта! Уникални и много вкусни - стават за сутрин и за следобедна закуска!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...